Pitypangvirág készítése egyszerűen, cérnából

Nehézségi szint:    

A mai harisnyavirágunk elkészítése olyan rendhagyó, hogy még harisnyára sem lesz hozzá szükségünk. 🙂 Pitypangot készítünk a harisnyavirágok egyik fő összetevőjéből, vastagabb cérnából, egy új technikával.

Amire szükségünk lesz

Sárga cérna
Zöld cérna
Szárhelyettesítő

A virág elkészítése

Egy U-alakú, vagy bármilyen, párhuzamos szárakkal rendelkező merevítőre (akár egy villa fokaira is, egyszerű rögtönözni hétköznapi használati eszközökből) tekerjünk fel sárga cérnát. A szárak kb. 5 centire legyenek egymástól. A következő lépésként húzzuk le a cérnát, vigyázva, nehogy szétessen, vagy összegubancolódjon.

harisnyavirág pitypang 1

Az így kapott alapot göngyöljük fel, majd középen kössük össze sárga cérnával pár centi szélesen. Vágjuk ketté ollóval, így két virágalapot kapunk.

harisnyavirág pitypang 2

A virágok felső részét is “igazítsuk meg” ollóval.

harisnyavirág pitypang 3

Ezután pár centiméter széles, zöld cérnadarabokat rendezzünk el a virág alsó részén, és kössük ezeket is össze zöld cérnával.

harisnyavirág pitypang 4

Már csak egy zöld szárhelyettesítőre – vagy ennek híján bármilyen drótdarabra, amit cérnával tekertünk körbe – van szükségünk, amit a pitypang aljához rögzítünk, és virágunk el is készült. 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük