Van olyan, aki lelkesen és szívből ünnepli, más elutasítja, mint erőltetett, hazánkban gyökértelen szokást és van olyan is, aki egyszerűen nem foglalkozik vele. A Valentin- (avagy Bálint) napról mi most nem foglalunk állást, ellenben ezen a február 14-i vasárnapon közzétesszük egy egyszerűségében is szép rózsa elkészítési útmutatóját. 🙂
A harisnyavirág összetevői
Sablon (5-ös, 6-os)
Lila harisnya
Hungarocell tojásforma
Zöld levél
Zöld szártakaró
Zöld szárhelyettesítő
Cérna
Drót
Olló
Kombinált fogó
A harisnyavirág elkészítése
Egy sziromhoz vágjunk két darab, 24 cm hosszú drótot.
A két drótot középen, kb 2-3 cm hosszan csavarjuk össze.
A négyből két szárat tekerjünk a 6-os sablon köré. A képen már alapban szirom-forma sablon van, de sima körsablonnal is ugyanazt az eredményt kapjuk, csak utána kell vízcsepphez hasonlóra formáznunk. Ezután húzzuk le a drótot a sablonról.
A két másik drótszárat hajtsuk le a képen látható módon.
Tekerjük őket szorosan a szirom szárára.
Ebből a sziromból 6 darabot készítsünk. Szükségünk lesz még 4 darab kisebb, 5-ös sablonnal készült sziromra is, de ezeket egyszerűbb módon (drótkarika, formázás) készítsük el. Mind a 10 szirmot vonjuk be lila harisnyával.
A hungarocellből készült tojásformát (helyettesíthetjük más, kéznél lévő anyaggal is, pl. vatta), illesszük a szárhelyettesítő végére.
Vonjuk be ezt is harisnyával.
Kössük a virág közepe köré egyenként a 4 kisebb szirmot.
Kössünk fel ezek alá 3 darab nagyobb szirmot, …
hajtsuk fel őket, majd a maradék 3 szirmot kössük alájuk, fedésben.
Hajtsuk rá ezeket is a virág közepére. Illesszük a virág alá a leveleket, vonjuk be a szárat zöld szártakaróval.
A rózsa elkészült. 🙂
Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!
Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!
Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.
Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!