A mai bejegyzés virág helyett gyümölcs elkészítéséről szól; foglalkoztunk már szőlővel, de most egy jóval egzotikusabb gyümölcsöt, az ananászt készítjük el, amihez a megszokott alapanyagokon kívül csak egy előre megfaragott, tojás alapú hungarocell darabra lesz szükségünk. 🙂
Amire az elkészítéshez szükségünk lesz
Sablon (3, 4, 5, 6)
Harisnya (sárga-zöld, világoszöld, sötétzöld)
Zöld szárhelyettesítő
Zöld szártakaró
Hungarocell tojásforma
Festék (zöld)
Ragasztó (vinil)
Cérna
Drót
Olló
Kombinált fogó
Az ananász elkészítése
Az ezüstszínű drótot tekerjük fel egy pálcára. 2-es sablonnal készítsünk belőle drótkarikát. A közepére merevítőként hajlítsunk rá egy másik drótot, majd vonjuk be sárga-zöld harisnyával két rétegben. Rövid, kb. 2 cm-es szárat hagyjunk neki, amit tekerjünk be zöld szártakaróval. Formázzuk domborúra.
65-70 darabra lesz szükségünk.
Ugyanezen a módon, a 4-es, 5-ös és 6-os sablonokkal is készítsünk harisnyával bevont drótkarikákat. Nyújtsuk meg őket. A 4-es méretűből 8 db sötétzöldet készítsünk, az 5-ösből szintén 8 db sötétzöldet, a 6-osból pedig 4 darab sötétzöldet és 4 db világoszöldet.
Az ananász összeállítása
Egy 6-os méretű, világoszöld levelet tekerjünk meg a tengelye körül 180 fokkal, majd vegyük körbe a maradék 3 db világoszöld levéllel, és kössük őket össze a száruknál szártakaróval.
Fessük meg a hungarocell tojást zöldre, majd egy hegyes eszközzel a tetejébe fúrjunk lyukat. és illesszük bele az imént összeállított 4 levélből álló darabot a száránál. A szárat előtte vonjuk be vinyl-ragasztóval.
A 6-os méretű, 4 db sötétzöld levélnek a tojás tetején, négyoldalt szintén fúrjunk lyukat, és illesszük be őket a tojásba.
Ezek alá következzen 2 sorban 4-4 darab 5-ös méretű, majd 4 darab 4-es méretű levél.
Ezután következik az ananász hungarocell-alapjának bevonása a kicsi, sárga-zöld darabokkal. Ezeknél is mindig fúrjunk lyukat a hungarocellbe, és vonjuk be ragasztóval a szárakat. Figyeljünk arra, hogy a „levelek” mindig bevonják a hungarocellt.
Fedjük be az egész hungarocelltojást. 🙂
Illesszük a tojás legaljára a maradék 4 db, 4-es sablonnal készült sötétzöld levelet.
Szártakaróval vonjuk be a szárhelyettesítőt, majd fúrjunk lyukat a hungarocell aljába. Utolsó lépésként a szárat toljuk bele az ananász aljába; nagyon óvatosan, nehogy megrepedjen! Elkészültünk. 🙂
~o~
( Forrás: http://www.fleursdesiametailleurs.com/ )
Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!
Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!
Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.
Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!