Harisnya-ananász

Nehézségi szint:    

 

Rövid kihagyás után szeretnénk ismét egy leírással kedveskedni Nektek, mely most egy édes kis harisnya-ananász elkészítésére vonatkozik.

 

Korábban már mutattunk egy ilyen gyümölcsöt ITT, mely hungarocell alapra készül, ezúttal azonban egy másik, egyszerűbb technikát mutatunk be. Az alap most kimarad, helyette szimplán apró kis virágokat erősítünk egymás mellé – ezzel imitálva egy ananász formáját.

 

És hogy milyen alapanyagokra van szükséged ehhez?

sárga és sárga-zöld színátmenetes harisnya

1,5 és 5 cm-es sablon

a harisnyákhoz színben passzoló cérna

0,8 mm-es drót (lehetőleg arany színben)

porzók

zöld színű szártakaró

szárhelyettesítő

olló

fogó

 

Álljunk is neki! 🙂

 

ananászananász

A gyümölcsöd kezdd a virágok megalkotásával. A drótot tekerd körbe a kisebb sablon körül ötször, kissé nyújtsd meg csepp formájúra, majd nyisd szét a létrehozott szirmokat. A harisnyával való bevonás során a szirmok közti hézagokat cérnával tudod létrehozni. Erősíts porzót a közepére, majd a felesleges harisnya levágása után vond be a szárat szártakaróval.

 

 

ananász

 

Ananászunk második, és egyben utolsó elkészítendő eleme a levél. Ezeket a zöldes harisnyával és a nagyobb sablonnal készítsd. A levelek csipkézett kinézetét a drót hurkapálcára tekerésével, vagy szimplán fogóval való megtördelésével érd el.

 

 

ananász

 

 

Virágból (a kép ellenére) összesen 24, levélből pedig 9 darabot készíts el. Ha ezek megvannak, neki is állhatunk az összeállításnak.

 

 

ananász

 

Egy szárhelyettesítő végére rögzíts cérnával 3 levelet, majd alájuk elcsúsztatva a többit is. Ezután jönnek a virágok, melyből az első sorba 5 kerül. A következő 7 virágnak nagyobb szárat hagyj, hogy kialakíthasd az ananász gömbölyded formáját. A harmadik sorba 6 virág kerüljön, már rövidebb szárrat a szárhelyettesítőhöz fogatva. Az utolsó sorba szintén 6 virág kerüljön. Egy kis formázás, igazítás után készen is van a gyümölcsöd.

 

Vond be az egész szárhelyettesítőt szártakaróval és tűzd csokorba, vagy vágd le és helyezd el egy tálban.

 

 

A leírás alapjául szolgáló videót itt találod:

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Nemcsak, hogy mindig megkapod az újdonságokat, de még EXKLUZÍV LEÍRÁSOKAT , tippeket & trükköket is küldünk. Iratkozz fel a jobb oldalon található űrlap kitöltésével!

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük