A trópusi fák királya harisnyából

Nehézségi szint:    

Ma egy igazi különlegességet hoztam el Nektek, a Madagaszkár szigetéről származó tűzvirágfát.

tűzvirág

A lángfa (vagy Delonix Regia) virágai narancs- vagy skarlátvörös színben pompáznak, melynek köszönhetően a fának lángoló hatást kölcsönöznek.

Az egyik legfeltűnőbb trópusi fának számít, aminek apró levelei alkonyatkor különleges módon összecsukódnak.

Mire lesz szükséged a virág elkészítéséhez?

világoszöld és citromsárga színű harisnya

– sötét és világos színátmenetes harisnya

vagy piros narancs színű harisnya, hozzá pedig citrom- és narancssárga színű festék

– 1,5 és 4 cm-es sablon

a harisnyá(k)hoz színben passzoló cérna

0,8 mm-es arany színű drót

piros / narancs színű porzók

– sötétzöld színű szártakaró

ol

fogó

Készítsük is el! 🙂

tűzvirág

Először is minden virághoz 4 sötét piros/narancs színben, és egy napsárga színben domináló szirmot készíts, amelyeket az ellenkező árnyalattal fess meg. Erre alternatívát, egyszerűbb megoldást nyújtanak a színátmenetes harisnyák, melyeket itt találsz.

tűzvirág

Vegyél elő egy tégelyes krémet – ezt fogjuk most sablonnak használni a szirmokhoz. Tekerd köré az arany drótot, formázd meg kissé háromszög alakúra, tördeld meg fogóval a szárral szembeni drótrészt, majd vond be színes harisnyával. Ezúttal ne vágd le teljesen a maradék harisnyát, hanem a segítségével alakíts ki egy kis “bumszlit” a levél alatt, és vond be vele pár centin a szárat is. Ha színátmenetes harisnyád van, kihagyhatod a most következő lépést, a szirmok festését.

tűzvirág

A csillag alakú szirom kialakításához használd a 4 centis sablont (vagy a videó alapján a festék tubusát), és tekerd köré a drótot ötször. Hurkold át a szárat, kissé nyújtsd meg, majd nyisd szét a szirmokat. Ezután vond be piros harisnyával és fogass a közepéhez 8-10 szál porzót.

tűzvirág

A virág összeállítását kezd az utóbb elkészített középső szirommal, majd egyenként erősítsd a szirmok közti kerületekre az 5 darab nagy szirmot. Formázd kehely alakúra és vond be a szárat sötétzöld szártakaróval.

tűzvirág

A levél apró 1,5 cm-es levélkékből tevődik össze, melyek egyenként világoszöld harisnyával és sötétzöld szártakaróval vannak bevonva. A képen látható csokrokat készítsd el.

tűzvirág

Az kisebb virágokat úgy tudod elkészíteni, ha keresztbe csavarsz egymáson két drótot, és tölcsér alakot formálsz velük, majd összetekered őket a szár irányába. A videó nagy segítséget nyújthat ebben is. 🙂 Ha nincs színátmenetes harisnyád, az első réteget citrom, a másodikat pedig narancssárgával végezd.

tűzvirág

A szár összeállítását kezdd egy szártakaróval bevont dróttal, majd utóbb elkészített apró elemekkel, ezután pedig jöjjenek a levelek és a nagyobb virágok szépen sorban egymás alá és mellé.

Nekem nagyon tetszik, biztosan el fogom készíteni, hiszen különleges dekoráció válik belőle!

tűzvirág

Ezúttal a Chandrani Mandal videóit vettem alapul, melyeket itt találsz!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük