Harisnya-rézvirág

Nehézségi szint:    

Ma az egyik legegyszerűbben nevelhető, egynyári növény harisnya változatának leírását hoztam el Nektek. A Zinnia élő változata nem hiányozhat egyetlen falusi kertből sem, így a harisnyából készült variációja a harisnyavirág-készítők asztaláról sem.

Ez a növény a virágait júliustól szeptemberig hozza, melyek a pillangók által különösen kedveltek. Épp ezért a harisnyából elkészített Zinnia mellett édesen mutathat egy kis lepke is. 🙂

Az általában csoportosan ültetett, forma- és színgazdag virág a leírásunk és a videó segítségével könnyedén elkészíthető harisnyából.

Ahogy a természetben is, a te kezedben is sokféleképp formálódhat a virágod. Lehet tömött, apró szirmos vagy szellősebb, nagy szirmokkal ellátott – ez csakis rajtad áll! 🙂 A színvilág is rendkívül komplex, élen a feltűnő, élénk színekkel. Nézd csak ezeket a képeket:

zinniazinniazinniazinnia

Most egy nagyobb szirmú változat elkészítésének lépéseit fogjuk leírni. Ha ez esetleg nem tetszik neked, csak a szirmok formáján és számán kell változtass. Csinálj kétszer annyi, nyújtottabb és íveltebb szirmot, majd folytasd a leírásunk alapján.

Hogy ehhez mire lesz szükséged?

– a szirmokhoz tetszőleges (ajánlott a piros, bordó, lila, narancs, rózsaszín vagy sárga) színű, a levelekhez pedig sötét- vagy világoszöld árnyalatú harisnya

sablonkészlet

a harisnyákhoz színben passzoló cérna

0,8 mm-es drót (lehetőleg a harisnyákhoz illő színben)

fekete és sárga porzók

 – szárhelyettesítő vagy vastagabb drót

– zöld színű szártakaró

olló

fogó

zinnia

Nos, a megszokott módon kezdjük a szirmokkal, melyekhez használj 3 cm-es sablont. A drótokat tetszés szerint nyújtsd meg, majd dupla rétegben vond be harisnyával. Egy virághoz 12 darabra lesz szükséged.

zinniaA képen látható levelet az alábbi módon készítheted el: Fogj két kb. 30 cm-es egyenes drótot, a közepüknél illeszd merőlegesen egymáshoz őket, majd tekerj rajta párat. Az egy irányba álló 2 drótszálat kétoldalt ívelve hajlítsd vissza a másik 2 szálhoz, így megkapod a levél formáját. A behajlított drótokat törd meg 3-3 helyen fogó segítségével, majd az egészet vond be zöld harisnyával, az apró szárat pedig tekerd végig szártakaróval.

zinnia

Az összeállítást a porzókkat kezd. Először erősíts a szár végére pár csokor feketét, majd köré 8-10 szál sárgát. Ezután szép sorban jöjjenek a szirmok, majd a szártakaró feltekerése közben a levelet is rögzítsd a virág szárához. Végül igazgasd el a szirmokat és a levelet, íveld és formázd élethűre.

zinnia

Vélemény? 🙂

Ezúttal a ploy andpoom videóját vettem alapul, melyet itt találsz!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük