Csemege szőlő harisnyából varrós technikával

Nehézségi szint:    

 

A szőlő már olyan régi növénye az emberiségnek, hogy a Bibliában is olvashattunk róla, hiszen Noé az özönvíz után szőlőt ültet. Emellett a gyümölcsnek a görög vallásban is meghatározó szerepe van, mivel a bor és mámor istenét a kacsokkal kúszó, indás szőlő jeleníti meg.

 

Érdekesség: Tudtad, hogy az ember akár napokig fogyaszthat kizárólag szőlőt és gabonaféléket, mivel szinte minden, a szervezet számára fontos tápanyag megvan bennük?

 

Eme mennyei gyümölcs elkészítéséhez hoztam el Nektek ezt a mai szösszenetet!

 

szőlő

 

Szükséges alapanyagok:

világoszöld, lila  színű harisnya

cérna

vékony drót

– tömőanyag vagy vatta / vattagolyó

olló

fogó

 

Több módszer létezik a szőlőszemek elkészítésére. Csinálhatod drótra erősített vattagolyóból, vagy akár saját kezüleg, egy kis vattapamacsot összegyúrva, cérnával a harisnyát ráerősítve. Utóbbi esetben, amit a lenti videón is látsz, a szemeket össze kell varrni, így alkotnak egy egész fürtöt. Készíts a zöld és lila különböző árnyalataiból, és csodás látványt érhetsz el! 🙂 Egy fürthöz legalább 20 darab szőlőszemet alkoss.

 

A levél a videón műanyag, de mi ügyes harisnyavirágosok, könnyedén el tudjuk készíteni harisnyából is, ugye? 🙂

 

Bár ez a videóban nem szerepel, de színesebbé, élethűbbé varázsolhatod ezt a dekoriációt, ha zöld drót ceruzára való tekerésével kacsokat hozol létre.

 

A szemek, kacsok és levelek száma abszolút rád, és az ízlésedre van bízva. A fürtök egy szőlőtőkére dróttal ráerősítve különösen szépen mutatnak.

 

TIPP: Ha zöld szőlőt alkotsz, válassz más árnyalatot a szemekhez és a levelekhez, hogy szépen elkülönüljenek!

 

szőlő

 

 

 

 

A már többször említett videót itt találod!

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük