Csemege szőlő harisnyából varrós technikával

Nehézségi szint:    

A szőlő már olyan régi növénye az emberiségnek, hogy a Bibliában is olvashattunk róla, hiszen Noé az özönvíz után szőlőt ültet. Emellett a gyümölcsnek a görög vallásban is meghatározó szerepe van, mivel a bor és mámor istenét a kacsokkal kúszó, indás szőlő jeleníti meg.

Érdekesség: Tudtad, hogy az ember akár napokig fogyaszthat kizárólag szőlőt és gabonaféléket, mivel szinte minden, a szervezet számára fontos tápanyag megvan bennük?

Eme mennyei gyümölcs elkészítéséhez hoztam el Nektek ezt a mai szösszenetet!

szőlő

 

Szükséges alapanyagok:

– világoszöld, lila  színű harisnya

– cérna

– vékony drót

– tömőanyag vagy vatta / vattagolyó

– olló

– fogó

Több módszer létezik a szőlőszemek elkészítésére. Csinálhatod drótra erősített vattagolyóból, vagy akár saját kezüleg, egy kis vattapamacsot összegyúrva, cérnával a harisnyát ráerősítve. Utóbbi esetben, amit a lenti videón is látsz, a szemeket össze kell varrni, így alkotnak egy egész fürtöt. Készíts a zöld és lila különböző árnyalataiból, és csodás látványt érhetsz el! 🙂 Egy fürthöz legalább 20 darab szőlőszemet alkoss.

A levél a videón műanyag, de mi ügyes harisnyavirágosok, könnyedén el tudjuk készíteni harisnyából is, ugye? 🙂

Bár ez a videóban nem szerepel, de színesebbé, élethűbbé varázsolhatod ezt a dekoriációt, ha zöld drót ceruzára való tekerésével kacsokat hozol létre.

A szemek, kacsok és levelek száma abszolút rád, és az ízlésedre van bízva. A fürtök egy szőlőtőkére dróttal ráerősítve különösen szépen mutatnak.

TIPP: Ha zöld szőlőt alkotsz, válassz más árnyalatot a szemekhez és a levelekhez, hogy szépen elkülönüljenek!

szőlő

A már többször említett videót itt találod!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük