Hogy milyen a jó csokoládé? Hát, Gombóc Artúr szerint a legjobb a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a lapos csokoládé, a gömbölyű csokoládé, a fehér csokoládé, a fekete csokoládé és minden olyan csokoládé, amit csak készítenek a világon. Nem nehéz egyetérteni Gombóc Artúrral, nekünk viszont a mai rózsacsokorhoz elég lesz a fenti listából a gömbölyű csokoládé – na meg persze néhány alapanyag. 🙂
Amire a harisnyavirághoz szükségünk lesz
Sablon (5-ös, 3-as)
Piros harisnya
Zöld harisnya
Zöld szártakaró
Csokoládé (Rafaello, Ferrero Rocher, vagy ezek valamilyen változata)
Fapálcika
Vörös szalag
Celux
Cérna
Olló
Drót
Kombinált fogó
A harisnyavirág elkészítése
A csokoládét (Ferrero Rocher, Rafaello, vagy hasonló, gömbölyű darab) szúrjuk fel egy pálcika végére; ez lesz virágunk közepe. Bambusz saslik-pálca, hurkapálca egyaránt megteszi 🙂
A sablonnal készítsünk 5 darab piros szirmot, a hagyományos módszerrel. A szirmokat cérnával kössük fel a csoki aljára, a pálcikára.
Hajtsuk ki a szirmok tetejét, formázzuk meg őket.
A 3-as sablonnal készítsünk 4 darab drótkarikát, vonjuk be őket zöld harisnyával. Ezután formázzuk őket hosszúkásra és hegyesre. Kössük fel ezeket is cérnával a pálcikára, a virág alá.
A pálcika-szárat vonjuk be zöld szártakaróval.
Készítsünk 5-6 darabot a virágból.
Celux-szal fogjuk össze a száraiknál a virágokat. Utolsó lépésként díszítsük a csokrot egy kis „zöldséggel”, akár saját készítésűekkel, akár bolti virágkötészeti kellékekkel, levelekkel, dekor-ágakkal. Ezekre kerülhet a piros szalag. 🙂
Hasznos jótanács: a harisnyavirág csokoládé-összetevőjével óvatosan bánjunk, mert az üres csokispapír erőteljesen lerontja csokrunk dekorációs értékét! 😉
(Forrás: http://jkarts.in/)
Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!
Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!
Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.
Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!