Harisnyavirág ciklámen

Nehézségi szint:    

A ciklámen (Cyclamen) az egyik legismertebb és legnépszerűbb, gyönyörű virágzó növényünk, gyakori ajándék is.  A változatos színű virágok megjelenése és a levelek mintázata növényenként más és más. Ma a rózsaszín cikláment fogjuk elkészíteni. 🙂

Amire a harisnyavirághoz szükségünk lesz

Sablon (3-as)

Rózsaszín harisnya
Zöld harisnya

Zöld szártakaró
Piros és rózsaszín szártakaró

Cérna
Drót
Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

Készítsünk 3-as sablonnal 5 darab drótkarikát. az egyiket hosszú szárral. Nyújtsuk meg, majd vonjuk be őket rózsaszín harisnyával két rétegben.

Bordó festékkel, vagy filctollal színezzük meg a szirmok alját.

A hosszú szárú szirom mellé, cérnával kössük oda a négy másik szirmot. A drótszárat vonjuk be egy rétegben piros, majd egy rétegben rózsaszín szártakaróval.

A szirmokat ezután hajtsuk le, a szár mellé.

A virágból 5 darabot készítsünk.

Készítsünk a fentihez hasonlóan még 3 darab szirmot, hosszabb szárral.

Kössük össze a szirmokat száraiknál piros szártakaróval. majd vonjuk be ezeket is még egy rétegben rózsaszín szártakaróval. Az így elkészült, három sziromból álló virágot csavarjuk meg a videón látott módon.

Ebből a virágból is készítsünk 5 darabot.

A levél elkészítéséhez 2 darab, 20 centiméteres drótra lesz szükségünk. A közepüknél tekerjük őket össze, úgy, hogy X-alakot kapjunk. Az X négy szárából kettőt tekerjünk egymás köré. A másik kettőt tekerjük fel egy hurkapálcára, így levelünk széle hullámos lesz.

A két hullámos szárat hajtsuk le a másik két, összetekert szárhoz, majd formázzuk meg belőlük a levelet. Vonjuk be zöld harisnyával, a szárat fejük be zöld szártakaróval.

Levélből 8-10 darabot készítsünk.

Ezután már csak a harisnyavirág összeállítása maradt hátra. A virágokat zöld szártakaróval fogjuk össze, és a száraikra, szintén a szártakaróval illesszük a leveleket. Elkészültünk. 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük