Egyszerű lila jácint készítése harisnyából

Difficulty level not set for this Post

A kerti jácinttal foglalkozunk a mai bejegyzésben, ami egyszerű szépségével különleges hangulatot képes varázsolni kertekbe, erkélyekre, teraszokra – de a szobában is elég néhány szál vázába rakva, hogy igazi, kora tavaszi virágként, bódító illatával és élénk színével feledtesse a mögöttünk álló tél szürkeségét. 🙂

Amire a harisnyavirághoz szükségünk lesz

Sablon (2-es)

Lila harisnya
Zöld harisnya

Zöld szártakaró
Zöld szárhelyettesítő

Cérna
Olló
Drót
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

Készítsünk a 2-es sablonnal drótkarikát, majd nyújtsuk meg. Vonjuk be lila harisnyával, és kössük el a végét cérnával. Egy virághoz 6 darab sziromra lesz szükségünk.

harisnyavirág jácint1

Egy körülbelül 5 centiméter hosszú drótdarabra kössünk cérnával 5-6 darab sárga porzót, majd ezek köré a szirmokat. A virág alját és a drótszárat vonjuk be zöld szártakaróval.

harisnyavirág jácint2

A jácint nagy leveleit drótból készítsük el – egy levélhez kb. 25 cm-es drótdarabra lesz szükségünk. Formáljuk hosszúkásra, és vonjuk be zöld harisnyával két rétegben. 5-6 darabot készítsünk belőle.

harisnyavirág jácint4

A kész harisnyavirághoz körülbelül 30-50 darab, 6 sziromból álló virágra lesz szükségünk – na meg egy kis türelemre. 🙂 Zöld szártakaró végére erősítsünk a szárhelyettesítővel egy virágot, majd lefelé haladva, egymás után, jó sűrűn erősítsük oda a többit is.

harisnyavirág jácint3

Miután ezt befejeztük, 5-6 darab nagy levelet is illesszünk a szártakaróval a szárra, úgy, hogy alulról, kehely alakban vegyék körül a szárhelyettesítőt. A harisnyavirág jácint elkészült. 🙂

harisnyavirág jácint5

TIPP: Mivel a kerti jácint színvilága különlegesen változatos – legalább 2.000 fajtáját ismerjük a vadon élő, és a nemesített változatokkal együtt – ha úgy tartja kedvünk, kék, fehér, halványsárga, rózsaszín, vagy vörös harisnyából is elkészíthetjük a virágot. 🙂

(Forrás: http://go2hn.com/)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük