Dupla szirmú virág

Difficulty level not set for this Post

 

Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy ez milyen virág lehet, de nem tudok rájönni. Pedig annyira szép! Te tudod, mi lehet ez? Mi lehet a neve? Ha igen, kérlek, írd meg kommentben! 🙂

Nevezhetnénk akár Nevenincs virágnak is, de biztos van neve. Megragadta a figyelmem, hiszen ilyen dupla szirmú virágokat ritkán készítünk. Ezért most ennek a menetét nézzük meg.

 

Alapanyagok:

  • 3 cm-es és 3,5 cm-es sablon
  • fehér és zöld drót
  • fehér és zöld harisnya
  • fehér és zöld cérna
  • porzók
  • zöld szártakaró
  • vattapamacsok
  • hurkapálcika vastagságú drót
  • olló, fogó

Kezdjünk is neki!

 

1. lépés: A virág közepe

dupla szirmú virág közepeVonjuk be a fehér vattapamacsokat fehér harisnyával. Mielőtt azonban összekötnénk a harisnyát, szúrjunk bele a vastag drótot, és úgy kössük meg. Ezután a felesleges harisnyát és cérnát vágjuk le.

A porzókat hagyjuk meg hosszú száron, és erősítsük őket a vattapamacs köré. Igyekezzünk, hogy nagyjából egyforma hosszúságúak maradjanak.

 

2. lépés: A virág szirmai és a köztük lévő vatta

dupla szirmú virág szirmaA 3 cm-es sablonnal készítsünk hurkokat a fehér drótból. Hagyjunk a szirmokon kb. 10 cm-es szárat, és vonjuk be fehér harisnyával. Kössük meg cérnával, és a felesleget vágjuk le.

Vegyünk egy újabb vattapamacsot, és terítsünk rá harisnyát. Húzzuk össze a harisnyát, de mielőtt megkötnénk, lapítsuk el a vattát. Ezután kössük meg a harisnyát, és erősítsük két darab sziromlevél közé. Csak ezután vágjuk le a felesleges harisnyát és cérnát.

Egy virághoz 5 db ilyen dupla sziromra lesz szükség.

 

3. lépés: Levelek

dupla szirmú virág leveleA zöld, kb. 30 cm-es drótból hajlítsunk egy hosszúkás hurkot: egyszerűen fogjuk össze a két végét. Nyomjuk össze majdnem párhuzamosra a két drótot, de az ívet a végén hagyjuk meg. Ezután a fogóval tetszés szerinti távolságra egymástól, hajlítsuk meg a drótot derékszögben. Törekedjünk azért arra, hogy szimmetrikus legyen.

Végül a drót két szárát tekerjük össze.

A levél íves végéhez erősítünk egy másik zöld drót darabot, ez lesz a levél törzse. A másik végét pedig tekerjük a levél szára köré. Vonjuk be zöld harisnyával. Kössük meg a zöld cérnával, és a felesleget vágjuk le.

 

4. lépés: Összeállítás

Kezünkbe vesszük a virág közepét a vastag drót szárával, és a dupla sziromleveleket egyesével rárögzítjük. Közben ívesre formáljuk őket. Egy virághoz 5 db sziromlevelet használunk. Ha felrögzítettük őket, akkor a rögzítést fehér harisnyával takarjuk el, amit zöld szártakaróval rögzítünk. A virág egész szárát beborítjuk a szártakaróval, miközben felerősítünk 2 db levelet is.

A kész virágokat vázába tesszük, vagy egy tűzőhabbal bélelt cserépbe tesszük.

 

Ugye, milyen csodaszép lett?

 

A videót a készítéséről itt találod:

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük