Dupla szirmú virág

Nehézségi szint:    

Nagyon erősen gondolkodom rajta, hogy ez milyen virág lehet, de nem tudok rájönni. Pedig annyira szép! Te tudod, mi lehet ez? Mi lehet a neve? Ha igen, kérlek, írd meg kommentben! 🙂

Nevezhetnénk akár Nevenincs virágnak is, de biztos van neve. Megragadta a figyelmem, hiszen ilyen dupla szirmú virágokat ritkán készítünk. Ezért most ennek a menetét nézzük meg.

Alapanyagok:

  • 3 cm-es és 3,5 cm-es sablon
  • fehér és zöld drót
  • fehér és zöld harisnya
  • fehér és zöld cérna
  • porzók
  • zöld szártakaró
  • vattapamacsok
  • hurkapálcika vastagságú drót
  • olló, fogó

Kezdjünk is neki!

1. lépés: A virág közepe

dupla szirmú virág közepeVonjuk be a fehér vattapamacsokat fehér harisnyával. Mielőtt azonban összekötnénk a harisnyát, szúrjunk bele a vastag drótot, és úgy kössük meg. Ezután a felesleges harisnyát és cérnát vágjuk le.

A porzókat hagyjuk meg hosszú száron, és erősítsük őket a vattapamacs köré. Igyekezzünk, hogy nagyjából egyforma hosszúságúak maradjanak.

2. lépés: A virág szirmai és a köztük lévő vatta

dupla szirmú virág szirmaA 3 cm-es sablonnal készítsünk hurkokat a fehér drótból. Hagyjunk a szirmokon kb. 10 cm-es szárat, és vonjuk be fehér harisnyával. Kössük meg cérnával, és a felesleget vágjuk le.

Vegyünk egy újabb vattapamacsot, és terítsünk rá harisnyát. Húzzuk össze a harisnyát, de mielőtt megkötnénk, lapítsuk el a vattát. Ezután kössük meg a harisnyát, és erősítsük két darab sziromlevél közé. Csak ezután vágjuk le a felesleges harisnyát és cérnát.

Egy virághoz 5 db ilyen dupla sziromra lesz szükség.

3. lépés: Levelek

dupla szirmú virág leveleA zöld, kb. 30 cm-es drótból hajlítsunk egy hosszúkás hurkot: egyszerűen fogjuk össze a két végét. Nyomjuk össze majdnem párhuzamosra a két drótot, de az ívet a végén hagyjuk meg. Ezután a fogóval tetszés szerinti távolságra egymástól, hajlítsuk meg a drótot derékszögben. Törekedjünk azért arra, hogy szimmetrikus legyen.

Végül a drót két szárát tekerjük össze.

A levél íves végéhez erősítünk egy másik zöld drót darabot, ez lesz a levél törzse. A másik végét pedig tekerjük a levél szára köré. Vonjuk be zöld harisnyával. Kössük meg a zöld cérnával, és a felesleget vágjuk le.

4. lépés: Összeállítás

Kezünkbe vesszük a virág közepét a vastag drót szárával, és a dupla sziromleveleket egyesével rárögzítjük. Közben ívesre formáljuk őket. Egy virághoz 5 db sziromlevelet használunk. Ha felrögzítettük őket, akkor a rögzítést fehér harisnyával takarjuk el, amit zöld szártakaróval rögzítünk. A virág egész szárát beborítjuk a szártakaróval, miközben felerősítünk 2 db levelet is.

A kész virágokat vázába tesszük, vagy egy tűzőhabbal bélelt cserépbe tesszük.

Ugye, milyen csodaszép lett?

A videót a készítéséről itt találod:

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük