Tündéri tricikli

Nehézségi szint:    

Minap nézelődtem a Pinteresten, hogy mit is hozhatnék neked legközelebb, és ebbe a tündéri triciklibe botlottam 🙂 Annyira édes, annyira cuki, annyira…

A legjobb benne pedig az, hogy a készítését szinte végigfotózták, így te is el tudod készíteni 🙂

Most videó sajnos nincs, de a képek és a leírás nagyban fog segíteni.

Alapvetően szerintem egy viszonylag kisebb méretben szép, de el lehet készíteni nagyobban is, csak akkor megfelelő sablonokat kell találnod. Összesen 4 féle méretű sablont fogunk a leírásban használni, de, ha nagyobban szeretnéd elkészíteni, legalább 3 féle nagyságot kell találnod.

Nézzük tehát, hogy mikre lesz szükséged:

2 cm-es, 4 cm-es, 5 cm-es, 6 cm-es sablon (vagy nagyobbak)

1,2 mm-es drót (ha nagyobban szeretnéd, akkor 1,6 mm-es)

fehér szártakaró

zöld harisnya

wc papír guriga

kész virágok

fehér gyöngy

olló, fogó, ragasztópisztoly, kétoldalú ragasztó

Kezdjünk is neki!

1. lépés: A hátsó kerekek és az ívek megformázása

tricikli kerekeA kerekekhez vedd kezedbe a 4 cm-es sablont, és a 1,2 mm-es drótot legalább háromszor tekerd körbe rajta.

Most nem kell úgy összetekerned, mint pl. szirom készítésénél, hanem egyszerűen csak vágd el.

Aztán körben haladva borítsd be teljesen fehér szártakaróval.

tricikli ívekMost az ívek megformázása következik. Szintén vedd kezedbe a 4 cm-es sablont, de most csak egyszer tekerd körbe dróttal, és szintén vágd el anélkül, hogy a drót két végét összetekernéd. Ismételd meg, és a két levágott drótdarabot illeszd egymás mellé úgy, hogy párhuzamosan fussanak.

Figyelj arra, hogy az íveket ne nyisd szét nagyon. A belső, kisebb ívek megformázásához használhatsz kisebb, pl. 2 cm-es sablont.

A kis kerekekben 3 db ilyen ív van, így összesen 6 db-ot készíts belőle.

tricikli ívek rögzítéseMost pedig belerögzítjük az íveket a kerékbe. Ehhez megint vedd kezedbe a fehér szártakarót, és egymástól kb. egyenlő távolságra rögzíts az íveket a kerékhez, ahogyan azt a képen is látod.

Ügyelj rá, hogy az ívek nem lehetnek hosszabbak a kör közepénél. Akkor éred el a legjobb eredményt, ha a kereket lefekteted az asztallapra, és ott illeszted bele az íveket, majd rögzíted őket a kerékhez.

2. lépés: A tricikli hátsó tengelye

A tengelyhez vágj egy 6 cm hosszú, 1,2 mm-es drótszálat, és szúrd bele a kerekek közepébe, az ívek metszéspontjába. Lógasd kicsit túl a kerekek síkján, és a végét rögzítsd egy fehér gyönggyel, amit ragasztópisztollyal erősíthetsz a drótszálra.

Tipp: Jobban tart a kerék a tengelyen, ha belülről és teszel rá fixálásnak egy-egy gyöngyöt.

Ezután ezt ismételd meg a másik oldalon is. Az egész tengelyt borítsd be fehér szártakaróval. Ezzel a hátsó résszel megvolnánk.

3. lépés: Az első kerék

Ugyanúgy készül, mint a kisebb hátsók, csak ehhez 6 cm-es sablont használunk, és összesen 6 db ívet rögzítünk bele, az előbb leírt módon. Az ívek nem lehetnek hosszabbak 3 cm-nél. Ezeknek az íveknek a kialakításához is használhatsz 2 cm-es sablont.

4. lépés: A váz és a kormány kialakítása

tricikli vázaA vázat a 4 cm-es és az 5 cm-es sablon segítségével készítheted el. Ne tekerd rájuk a drótot, csak hajlítsd rájuk félkör ívben úgy, hogy a 4 cm-es sablon alsó részére és az 5 cm-es sablon felső részére hajlítod a drótot. Ha elérted az 5 cm-es sablon felét, hagyja rajta még kb. 4 cm-t, majd vágd le.

Ismételd meg a folyamatot még háromszor, hogy a váz 2 szára is legalább 2-2 drótból álljon. Ezután kettesével rögzítsd össze őket a fehér szártakaróval.

Most a kormány következik, amely 5 cm magas, 3-3 cm széles mindkét irányba, és 1 cm a fogantyú rajta.

A kormány két felét csak egyszer-egyszer készítsd el, majd rögzítsd őket össze, de úgy, hogy az első kerék beférjen a két drót közé. Ezután a kormányhoz már hozzárögzítheted a vázat, a vázhoz pedig a tricikli hátsó tengelyét is.

Hogy a váz még díszesebb legyen, készítsd el a két díszítő ívet is, szintén a 2 cm-es sablon segítségével, és rögzítsd őket a vázon.

5. lépés: A kosárka kialakítása

tricikli kosárEhhez a 4 cm-es és az 5 cm-es sablonra lesz szükséged.

A 4 cm-es sablon adja a kosár alját. Ehhez a szokásos módon tekerd körbe a drótot kétszer a sablonon, és összetekerés nélkül vágd el, majd tekerd körbe, és rögzítsd a két szálat fehér szártakaróval.

Ugyanígy készítsd el az 5 cm átmérőjű felső karimát is, az 5 cm-es sablon segítségével.

Ezután vágj 3 db, 28 cm hosszú szálat az 1,2 mm-es drótból, és közepüknél (tehát 14 cm-nél) keresztezd őket egymással. Tedd rájuk a 4 cm átmérőjű karikát, és rögzíts össze mindent a fehér szártakaróval.

Most hajtsd felfelé a kosár vázát adó drótokat 90 fokban, közvetlenül a kosár alja mellett, hagyj el 4 cm-t, és rögzítsd hozzájuk az 5 cm átmérőjű kört is.

Ezután a megmaradt szárakat hajtsd vissza ívesre a 2 cm-es sablon segítségével. Ezzel kész a kosár is 🙂

Tipp: Ha a kosár alsó és felső részét is 4 cm-es sablonnal készíted, akkor a wc papír guriga pont bele fog illeszkedni – én legalább is 4 cm-es gurigát használok. Mérd meg a tiedet, mielőtt elkészíted a kosarat 🙂 és ehhez méretezd a tengely hosszát is.

tricikli kosárDe hogy ne csak a kosárka teteje legyen díszítve, készítsd még íveket a kosár vázára is.

A kép mutatja, hogy hogyan kell kinéznie, használd megint a 2 cm-es sablont, de ha nagynak bizonyul, kézzel is meghajthatod.

6. lépés: Összeállítás és végső simítások

Rögzítsd a kosárkát a tricikli hátsó tengelyére jó szorosan, akár a fehér szártakaróval, akár vékonyka drótokkal. Nem fog látszani úgysem, használhatod bármelyiket 🙂

A kosárba belső felébe illeszd bele a wc papír gurigát úgy, hogy a kosárka felső pereménél vágod el a papírt. Vond be zöld harisnyával. A legcélravezetőbb az, ha egyenes csíkot vágsz a harisnyából, és kétoldalú ragasztóval ráragasztod, ügyelve arra, hogy ne gyűrődjön meg sehol.

Helyezd bele a már kész virágokat, vagy készíts kis virágokat kifejezetten ehhez a triciklihez.

Jó munkát, és mutasd meg a Facebook csoportunkban, ha elkészültél vele, hadd lássuk!

Forrás

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük