A mesésen szép császárkorona

Nehézségi szint:    

Annyira megörültem, amikor megtaláltam ezt a videót! Ez a virág is egy nagy kedvencem, bár sajnos nekem még sosem volt. De mindig csodáltam fejedelmi szépségét 🙂 Ezért gyorsan leírom neked a készítés menetét, és mint mindig, most is hozok hozzá videót!

Néhány szó a virágról:

Császárkorona Császárkorona Császárkorona

Nagyon távol van tőlünk az őshazája, hiszen a Nyugat-Himalájában és Indiában őshonos. Tavasszal virágzik, de télálló hagymás évelő növény. A virágok akár másfél méter magas szár ékei is lehetnek, és furcsamód, a szár tetején találjuk csak a virág leveleit. Virágzás után a növény visszafejlődik, álomba szenderül, hiába még csak ekkor jön a nyár. A napos, félárnyékos helyet szereti, tápanyagban gazdag talajt igényel.

Most pedig nézzük, milyen alapanyagokra lesz szükségünk, hogy elkészíthessük harisnyából ez a páratlan szépséget:

  • zöld és natúr színű drót, és egy vastag drót (ez lesz a virág szára)
  • zöld és sárga cérna
  • zöld és sárga harisnya
  • 2,5 cm-es, 3 cm-es, 5 cm-es, 6 cm-es sablonok
  • porzók és nagy bibe
  • papírtörlő
  • zöld szártakaró
  • olló, fogó
  • kaspó vagy virágcserép, tűzőhab

Elkészítés:

1. lépés: A virágok

császárkorona harisnyábólElőször a 3 cm-es sablonnal kezdünk, ennek a segítségével készítünk hurkot a natúr drótból. Az elkészített hurkot kicsit összenyomjuk, és viszonylag hosszú, kb. 10 cm-es szárat hagyunk rajta. Bevonjuk sárga harisnyával, elkötjük és a felesleget levágjuk.

Egy-egy virághoz 6 db sziromra lesz szükségünk.

Ezután a bibét vesszük a kezünkbe, és hozzáillesztjük a porzókat úgy, hogy a bibe jócskán túllógjon rajtuk, majd hozzáerősítjük a szirmokat is.

Ezután a virág nyakát körbetekerjük sárga harisnyával, hogy eltakarjuk az illesztést, majd ezt is bevonjuk zöld szártakaróval, és végigtekerjük a virág szárán is a zöld szártakarót.

Kezünkbe vesszük a 2,5 cm-es sablont, a virág szirmait óvatosan szétnyitjuk, és a sablont ráhúzzuk a bibére, majd a sablonra simítjuk a szirmokat. Ezzel megkapjuk azt a csodás harang alakot.

Összesen 10 db virágot készítünk.

2. lépés: A levelek

Most az 5 cm-es sablon jön, hurkot formálunk a zöld drótból, és rövid szárat hagyunk rajta. Bevonjuk méregzöld harisnyával. Szorosan elkötjük a harisnyát cérnával, és a felesleget levágjuk. Hosszúkásra hajtjuk a hurkot, sőt, egész vékony leveleket kell kapnunk.

11 db-ot készítünk belőle.

Majd fogjuk a 6 cm-es sablont, és szintén a zöld drótot, és megint hurkot készítünk. Ezt is bevonjuk a sötétzöld harisnyával. Ha kész vagyunk, ezt is hosszúkásra húzzuk,

15 db-ot készítünk belőle.

3. lépés: A szár

Előkészítjük a vastag drótot, és jó sok papírtörlőt. A papírtörlőt hosszában meghajtjuk, egész vékony, kb. 2-3 cm-es csíkra, és átlósan betekerjük vele a drótot.

Ha elértük a megfelelő vastagságot, bevonjuk zöld szártakaróval.

4. lépés: Összeállítás

A szár tetejéről indulunk, a kisebb levelekkel kezdünk. A szártakarót használva felrögzítjük a leveleket a szár tetejére, szépen sorjában.

Ha a kisebb levelek fele elfogyott, vesszük a nagyobb leveleket, és folytatjuk a munkát.

Ha ezeknek is elfogyott a fele, a virágokat rögzítjük a levelek köré, ismét csak a szártakarót használjuk ehhez.

Majd, ha elfogytak a virágok, ismét a nagyobb levelek következnek, és ezeket is felrakosgatjuk. Most már haladhatunk egy kicsit lefele.

Kb. a szár végétől 30 cn.es távolságban ismét elkezdjük a levelek felerősítését, ismét körben, egyenes vonalban. Ha a kisebb levelek elfogytak, azok köré tegyük a maradék nagyobb leveleket. Tekerjük őket jó szorosan körbe szártakaróval.

Végül a virágokat hajtsuk lefelé, és rendezzük el a leveleket is. Állítsuk bele a tűzőhabbal bélelt kaspóba, és gyönyörködjünk benne 😀

Videó:

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük