Szupergyümölcs asztaldísznek

Hmmm, ínycsiklandó látvány, ugye? 🙂 Bár ennek a szívbarát, rákmegelőző gyümölcsnek a szezonja sajnos már rég lejárt, de az ízével ellentétben a szépségét egy kis kézügyességgel még mindig élvezhetjük.

Egyes források szerint, ezt a gyümölcsot az ember több mint 2000 éve fogyasztja. Mi lenne, ha mostantól harisnyából el is készítenénk? 🙂 Erre biztos nem lesz allergiás senki.

eper 1

Az alábbi alapanyagok kellenek hozzá:

– sötétzöld, fehér, piros színű harisnya

– 1,5 és 4 cm-es sablon

– a harisnyá(k)hoz színben passzoló cérna

– zöld és ezüst 0,8 mm-es drót

– kicsi sárga porzó

– virágközép

– hungarocell bimbó

– zöld színű szártakaró

– olló

– fogó

– hurkapálcika

– alkoholos filc

Most pedig nincs más dolgunk, minthogy nekilássunk! 🙂

eper 2

Első lépésként a megszokott technikával elkészítjük a virágjához az apró fehér kis szirmokat. Ehhez a 1,5 cm-es sablont, a fehér harisnyát, az ezüst drótot és cérnát használjuk. Egy virághoz 5 darab szirom szükséges.

eper 3

Ezután állítsuk össze a virágot: a virágközép köré a bimbók, majd a szirmok kerülnek, végül pedig be kell vonni szártakaróval.

eper 4

Most jöjjenek a csészelevelek. Ehhez kétszer / háromszor a sablon köré tekerjük a zöld drótot, levétel után összeerősítjük, majd szétnyitjuk és bevonjuk zöld harisnyával.

eper 5eper 6

Készítsük el az eprecskéket is. Pöttyözzük be a hungarocellt, majd vonjuk be 2-3 rétegben a piros harisnyával. Erősítsük köré az elkészített csészeleveleket, majd vonjuk be az illesztéseket és a drótot szártakaróval.

eper 7

Készíthetsz még éretlen epreket is apró hungarocell zöld harisnyával való bevonásával porzók kíséretében.

eper 8

A levelek elkészítéséhez tekerd egy hurkapálcika köré a drótot, hogy fodros levélszélet kaphass. Ezt tekerd rá a nagyobb sablonra, majd a zöld harisnyával való bevonás után rögzíts egymáshoz szártakaróval 3 darabot egy csokorba.

Az elemeid megvannak, most már csak össze kell állítanod. A képen látható csokorhoz ebben a sorrendben erősítsd egymáshoz: 3 egymáshoz fogatott eper és 1 hármas csokor levél félkör alakba, középre egy éretlen eper, majd a félkör másik felére 3 virág, alájuk pedig ismét levelek.

eper 9

De összerakhatod az elemeket úgy is, hogy 3 félkör alakban egymáshoz szártakarózott virág, középre az éretlen, majd az érett eper, szintén levélcsokrokkal alábélelve.

A fantáziádra van bízva. Próbálgass kedvedre! 🙂

Videós segítséget itt találsz!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük