Szupergyümölcs asztaldísznek

 

Hmmm, ínycsiklandó látvány, ugye? 🙂 Bár ennek a szívbarát, rákmegelőző gyümölcsnek a szezonja sajnos már rég lejárt, de az ízével ellentétben a szépségét egy kis kézügyességgel még mindig élvezhetjük.

 

Egyes források szerint, ezt a gyümölcsot az ember több mint 2000 éve fogyasztja. Mi lenne, ha mostantól harisnyából el is készítenénk? 🙂 Erre biztos nem lesz allergiás senki.

eper 1

Az alábbi alapanyagok kellenek hozzá:

sötétzöldfehér, piros színű harisnya

– 1,5 és 4 cm-es sablon

a harisnyá(k)hoz színben passzoló cérna

zöld és ezüst 0,8 mm-es drót

kicsi sárga porzó

virágközép

hungarocell bimbó

zöld színű szártakaró

olló

fogó

– hurkapálcika

– alkoholos filc

 

Most pedig nincs más dolgunk, minthogy nekilássunk! 🙂

 

eper 2

 

Első lépésként a megszokott technikával elkészítjük a virágjához az apró fehér kis szirmokat. Ehhez a 1,5 cm-es sablont, a fehér harisnyát, az ezüst drótot és cérnát használjuk. Egy virághoz 5 darab szirom szükséges.

 

 

eper 3

 

Ezután állítsuk össze a virágot: a virágközép köré a bimbók, majd a szirmok kerülnek, végül pedig be kell vonni szártakaróval.

 

 

eper 4

Most jöjjenek a csészelevelek. Ehhez kétszer / háromszor a sablon köré tekerjük a zöld drótot, levétel után összeerősítjük, majd szétnyitjuk és bevonjuk zöld harisnyával.

 

 

 

eper 5eper 6

Készítsük el az eprecskéket is. Pöttyözzük be a hungarocellt, majd vonjuk be 2-3 rétegben a piros harisnyával. Erősítsük köré az elkészített csészeleveleket, majd vonjuk be az illesztéseket és a drótot szártakaróval.

 

 

eper 7

 

Készíthetsz még éretlen epreket is apró hungarocell zöld harisnyával való bevonásával porzók kíséretében.

 

eper 8

 

A levelek elkészítéséhez tekerd egy hurkapálcika köré a drótot, hogy fodros levélszélet kaphass. Ezt tekerd rá a nagyobb sablonra, majd a zöld harisnyával való bevonás után rögzíts egymáshoz szártakaróval 3 darabot egy csokorba.

 

 

Az elemeid megvannak, most már csak össze kell állítanod. A képen látható csokorhoz ebben a sorrendben erősítsd egymáshoz: 3 egymáshoz fogatott eper és 1 hármas csokor levél félkör alakba, középre egy éretlen eper, majd a félkör másik felére 3 virág, alájuk pedig ismét levelek.

eper 9

 

De összerakhatod az elemeket úgy is, hogy 3 félkör alakban egymáshoz szártakarózott virág, középre az éretlen, majd az érett eper, szintén levélcsokrokkal alábélelve.

A fantáziádra van bízva. Próbálgass kedvedre! 🙂

 

Videós segítséget itt találsz!

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Nemcsak, hogy mindig megkapod az újdonságokat, de még EXKLUZÍV LEÍRÁSOKAT , tippeket & trükköket is küldünk. Iratkozz fel az űrlap kitöltésével!

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük