Lila virág készítése harisnyából

Nehézségi szint:    

A mai nap egyszerű virágalap elkészítésével foglalkozunk, és egy új levélkészítési technikát is megtanulunk. A harisnyavirághoz lila szirmokat fogunk készíteni, de mivel nem konkrét virágról van szó, a színeket, a szirmok számát, méretét és még több dolgot kedvünk szerint megváltoztathatunk. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablon (5-ös)

Lila harisnya
Zöld harisnya

Fehér porzó
Zöld szártakaró

Drót (aranyszínű)
Cérna

Olló

A virág elkészítése

A sablonnal az aranyszínű drótból drótkarikát készítünk, kis ráhagyással a végén. Bevonjuk lila harisnya-anyaggal, majd elkötjük a végét cérnával, és levágjuk a felesleges harisnya-maradékokat. A lila szirmokból készítsünk hat darabot.

A levél elkészítéséhez egy eddig nem használt, de egyszerű technikát alkalmazunk. Két, körülbelül 30 centiméter hosszú drótdarabot középen egymásba tekerünk, így egy négyágú drótdarabot kapunk, egyenként 15 cm-es drótszárakkal. Két ilyen szárat újra összetekerünk. A másik két szárat a sablon köré hajlítjuk, majd azokat a részüket, amik nem fekszenek rá a sablonra, megint csak egymás köré tekerjük. Így egy olyan drótkarikát kapunk, aminek egyik végén hosszabb, másik végén rövidebb, összetekercselt drótdarab található.

A hosszabb drótdarabot hajtsuk vissza úgy, hogy éppen középen válassza ketté a drótkarikát, majd tekerjük össze a rövidebb drótdarabbal. Így egy négyszeresen összetekert szárú, középen elválasztott levél-formát kapunk.

A levélformát végül nyújtsuk meg és vonjuk be zöld harisnya-anyaggal. Készítsünk két levelet az alábbi módszerrel.

Két szirmot és a két levelet a sablon segítségével hajlítsunk meg, majd formázzuk kicsit hullámosra.

A virág szárát is drótból fogjuk elkészíteni, a szárhelyettesítőt most nélkülözve. Körülbelül 1 méter hosszú drótra lesz szükségünk, amit négyfelé hajtunk, így 25 cm-es, erős alapot kapunk. A szár egyik végére rögzítjük a fehér porzókat, majd amikor ez megvan, a porzók alá a hat virágszirmot.

Szártakaróval kezdjük el bevonni a virág alatt a szárként szolgáló drótot, és 6-8 cm-rel lejjebb illesszük a szár két oldalára a leveleket. Folytassuk a drótok bevonását szártakaróval, és ha ezzel megvagyunk, el is készültünk. 🙂

Ezzel az egyszerű virágkészítési technikával nagyon sokféle kombinációt hozhatunk létre; az alábbi képen néhány példa látható.

lilavirag2

~ o ~

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük