Szagosbükköny harisnyából, sablon nélkül

Nehézségi szint:    

Magyarországon is jól ismert, jellegzetes futónövény a szagosbükköny. Délszaki eredetű, Szicíliából került hozzánk, ahol az 1600-as években kezdték el termeszteni és nemesíteni. Mézes illatú, lila virágai tavasszal, nem túl hosszú ideig nyílnak, de harisnyavirágról lévén szó, mi egész évben gyönyörködhetünk benne. 🙂

Amire szükségünk lesz

Lila harisnya (opcionálisan lila-fehér)
Zöld harisnya

Zöld szártakaró
Zöld szárhelyettesítő

Drót (aranyszínű)
Cérna
Vatta

Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

A szirmok elkészítéséhez vágjunk két, 20 és 25 cm-es drótdarabot. Mindkettőt tekerjük rá a szárhelyettesítőre – így alakítjuk ki a virágszirmok hullámos formáját -, húzzuk le róla, majd készítsünk belőlük kör alakú drótkarikát. Vonjuk be őket lila (vagy lila-fehér) harisnya-anyaggal.

A virág közepének elkészítéséhez egy 20 cm-es drótdarabra lesz szükségünk. Hajtsuk ketté középen és csavarjuk össze, a végén hagyjunk kis hurkot. Tekerjük körbe vattával, úgy, hogy 3-4 cm átmérőjű vattagombócot kapjunk, majd a vattát vonjuk be lila harisnya-anyaggal, és kössük el cérnával.

10-12 cm-es drótdarabból alakítsunk ki egy kisebb szirmot, ami a virág közepét fogja körülvenni. A módszer ugyanaz, mint az első két sziromnál: készítsünk drótkarikát, vonjuk be lila harisnya-anyaggal, és kössük el a végét cérnával.

Amikor ezzel elkészültünk, a kisebb szirmot hajtsuk a virág közepe köré, úgy, hogy szépen ráboruljon. Kössük őket össze cérnával. Ezután a kisebb, 20 cm-es dróttal készült hullámos szirmot kössük alájuk, majd a nagyobb, 25 centimétereset.

A kilógó drótszárat fedjük be zöld szártakaróval.

Készítsünk a virágokból 3 darabot.

Levelekből kettőt készítsünk; 20 cm-es drótdarabból formázzunk drótkarikát, enyhén nyújtsuk meg és vonjuk be zöld harisnya-anyaggal.

A harisnyavirághoz kacsokat is készítünk, ez egyszerű feladat: két darab 30 cm hosszú drótdarabot zöld szártakaróval vonjunk be, majd a szárhelyettesítő segítségével alakítsuk ki a csavart formájukat.

Ezután már csak virágunk összeállítása maradt hátra: a szárhelyettesítőre, egymás alá rögzítsük cérnával a három virágot, alájuk a két hosszú, csavart formájú kacsot, legalulra pedig a két levelet.

Az esetlegesen szabadon maradt drót-részeket az esztétikum érdekében természetesen rejtsük még el zöld szártakaró mögé. 🙂

(Forrás: http://jkarts.in/)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük