Harisnya-frézia

Nehézségi szint:    

Nem a legnépszerűbb, ámde annál mutatósabb virággal foglalkozunk ma, a fréziával. Dél-Afrikából, egészen pontosan Fokföldről keveredett annak idején a világ minden tájára, köztük Európába is. Szirmai a lilától egészen a fehérig terjednek, de a sárga változat, amit elkészítünk, a leggyakoribb. Illata finom és intenzív, előszeretettel készítenek belőle illóolajokat, parfümöket.

Ismerkedjünk hát meg az elkészítésével. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablon (5-ös)
Sárga harisnya
Zöld harisnya

Zöld szártakaró
Zöld szárhelyettesítő

Drót (aranyszínű)
Cérna
Fehér porzók
Vatta

Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

5-ös sablonnal drótkarikát készítünk az aranyszínű drótból, és bevonjuk sárga harisnya-anyaggal. A végén cérnával elkötjük, a maradék harisnyát ollóval levágjuk. A drótot nyújtsuk meg oválisra. A frézia sárga szirmából 5 darabot készítünk.

Körülbelül 15 cm-es drótot kettéhajtunk, majd a végére cérnával 3 pár fehér porzót kötünk. Az így kapott, szétágazó porzók szárát zöld szártakaróval vonjuk be, majd kössük a szárra a szirmainkat, úgy, hogy túlnyúljanak a porzókon.

A cérnás részt, és a szárat vonjuk be újra szártakaróval.

A virágokból három darabot készítsünk, a fenti módszerrel.

A bibéhez egy körülbelül 10 cm hosszú drótot hajtsunk ketté a közepén, csavarjuk meg, és a végén hagyjunk egy aprócska hurkot. Tépjünk egy darab vattát, és formázzuk a hurok köré, úgy, hogy pár centiméter átmérőjű vattagolyót kapjunk. Vonjuk be zöld harisnya-anyaggal, majd kössük el cérnával.

Készítsünk ebből is három darabot.

A levelek elkészítésére két módszer is van. Vagy harisnyából tudjuk őket elkészíteni, vagy krepp-papírból, ragasztóval. Mivel a honlap elsősorban harisnya-alapanyagokból dolgozik, az előbbit fogjuk bemutatni, de a videón megnézhetjük a másik változatot is. 🙂

A levélhez legalább 50 cm-es drótdarabra lesz szükségünk, amiből hurkot formázunk, majd bevonjuk két réteg zöld harisnya-anyaggal. Kb. 10 cm-es drótdarabot hagyjunk meg a végén. Ha tartósabbra, erősebbre szeretnénk elkészíteni, használhatunk dupla, vagy akár tripla drótot is, amiket egymás köré tekerünk – a levél meglehetősen nagy, így tartósabb lesz. Végül hosszúkásra formázzuk, és a drót-ráhagyást szártakaróval betekerjük.

A harisnyavirág összeállítása

Itt már egyszerű dolgunk lesz: a szárhelyettesítő végére szártakaróval felkötjük a három bibét, egymás alá. A bibék alá, szintén szártakaróval erősítjük a három virágot, majd legalulra a két nagy levelet, és fréziánk teljes pompájában tündököl. 🙂

(Forrás: jkarts.in)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük