Rózsaszín hortenzia sablon nélkül

Nehézségi szint:    

Latin-francia eredetű a hortenzia neve, jelentése: kertünk dísze. A labdaszerű virágzatú, gazdag színválasztékú növény a gondtalanság virágaként is ismert, és remélhetőleg nekünk sem lesz különösebb gondunk az összeállításával. 🙂

Amire szükségünk lesz

Rózsaszín harisnya
Zöld harisnya

Sárga porzó
Zöld szártakaró
Szárhelyettesítő

Drót (aranyszínű)
Cérna

Olló
Kombinált fogó

A virág elkészítése

A virág szirmához 10 cm-es drótdarabot vágunk. Gyűrűt formázunk belőle, a végén rövidke, körülbelül 1 cm-es drót-ráhagyással. Bevonjuk lila harisnya-anyaggal, és cérnával elkötjük a végét. A középső tengelye mentén kicsit felkunkorítjuk a két oldalát.

Négy darabot készítünk belőle.

5-6 sárga porzót összekötünk cérnával, majd egy 10 cm-es, vastagabb (vagy többrétegűre összecsavart vékonyabb) drótdarabra illesztjük őket, ami majd a virág szára lesz. Ezután a szirmokat szép sorban a porzók alá kötjük. 🙂

A drót-szárat vonjuk be zöld szártakaróval, és a virág elkészült. Ahhoz, hogy mutatós legyen és visszaadja a jellegzetes, félgömb alakú virágzatát, 7-8 ilyen virágra lesz szükségünk.

A harisnyavirág levelének elkészítéséhez vágjunk kb. 30 cm-es, célszerűen vastagabb drótdarabot, és tekerjük fel a szárhelyettesítőre (de egy hurkapálca, szívószál, vagy bármi hasonló is megteszi). Húzzuk le a most már hullámos drótdarabot, formázzunk belőle karikát, hosszabb, kb. 5cm-es ráhagyással a végén. Nyújtsuk meg levélformájúra, és vonjuk be zöld harisnya-anyaggal.

A levelekből négy darabot készítsünk.

A virág összeállítása

A 7-8 elkészült virágot a száraiknál összekötjük cérnával, majd rákötjük a szárhelyettesítőre. Szártakaróval erősítjük meg őket, majd pár centivel a szirmok alá, szintén cérnával és szártakaróval erősítjük rá a leveleket.

(Forrás: http://jkarts.in/)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük