Barackvirág rügyekkel, harisnyából

Nehézségi szint:    

A barackvirág a fennköltség, a bátorság, az állhatatosság, és a jellemesség szimbóluma. Főként Kínában van nagy kultusza, egy ott népszerű, réges-régi monda miatt. A történet a Ming-dinasztia idejében játszódik egy Barackvirág nevű gésa és egy udvari költő között. Barackvirág erényei közé tartozott a bátorság és az állhatatosság. A mostani bejegyzésben ezzel a kedves, tiszta és fennkölt virággal foglalkozunk. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablonok (2, 3, 4, 5, 6)
Rózsaszín harisnya (világosabb árnyalatú)
Rózsaszín harisnya (sötétebb árnyalatú, de pirossal is kiváltható)
Gyapjú töltelékanyag a rügyekhez
Porzó

Barna szártakaró
Szárhelyettesítő

Drót
Cérna

Olló
Kombinált fogó

A virág elkészítése

10-12 darab sárga porzót kössünk össze cérnával; az ilyen módon összekötött porzókból készítsünk 4 darabot.

A rózsaszín barackvirágok elkészítéséhez a 3-as, 4-es, 5-ös és 6-os sablonokat használjuk. Mind a négy sablonnal 5-5 darab drótkarikát készítünk; bevonjuk őket a világosabb rózsaszín árnyalatú harisnya-anyaggal, majd a végüknél elkötjük őket cérnával. A szirmokat az ábrán látható módon formázzuk meg.

Az azonos méretű szirmokat ötösével összekötjük, középen a sárga porzókkal.

A kisebb, sötétebb rózsaszín (vagy piros) virágainkat ugyanezzel a módszerrel, a 2-es sablonnal készítjük el. Ezekből 20 darabra lesz szükségünk. Amikor elkészültünk velük, hajtsuk rá őket alulról a nagyobb, világosabb szirmokra, és szintén cérnával rögzítsük. A virágok rövidke drót-szárait ezután fedjük be barna szártakaróval.

A barackvirágok elkészítése után következnek a rügyek. Ezekből 3-4 darabra lesz szükségünk. 2-es sablonnal készítsünk drótkarikát, a karikába pedig formázzunk gyapjú töltelékanyagot. Ezután vonjuk be őket a sötétebb rózsaszín (vagy piros) harisnya-anyaggal, és kössük el a végüket cérnával.

Amikor mindezzel elkészültünk, a virág összeállítása következik. A szárhoz használhatunk bolti szárhelyettesítőt, de igazi ágat is, ami természetes formája miatt itt talán célszerűbb.

Az ág végére cérnával erősítsük fel a rügyeket, majd alájuk sorban a virágokat. Itt semmilyen különösebb megkötés nincsen, hagyatkozzunk az elrendezésnél az esztétikai érzékünkre. 🙂 A felerősítéshez cérnát használjunk, majd a barna szártakarót; végül vonjuk be az ágat mindenhol barna szártakaróval, hogy egységes legyen, és el is készültünk. 🙂

barackvirág

(Forrás: http://vrukodelii.com)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük