Lepkeorchidea készítése video-segédlettel (II. rész) – Levelek, gumók és összeállítás

Nehézségi szint:    

Legutóbb elkészítettük lepkeorchidea-virágainkat; ma a levelek és az álgumók elkészítésével, valamint a virág összeállításával foglalkozunk. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablon (4-es)
Zöld harisnya

Zöld szártakaró

Drót (zöld)
Cérna

Olló
Kombinált fogó

Az álgumók elkészítése

3 darab, körülbelül 30 cm hosszú zöld drótból fogjuk kialakítani egy jellegzetes álgumót. Egy gumóhoz három drótra lesz szükségünk.

A drótokat egymás mellé fogjuk, majd az egyiket körülbelül 45 fokban elfordítjuk középen, és megcsavarjuk a másik kettő körül. A videóban látható módon középen újra megcsavarjuk a 4-es sablon körül, így hasonlóképpen a szirmok összeállításához, hosszú szárral rendelkező drótkarikát kapunk, azzal a különbséggel, hogy a karika és a szár is több drótból áll.

A karikát alkotó drótokat gömb alakban kihajtogatva megkapjuk az álgumó alapját. Ezt zöld harisnya-anyaggal duplán bevonjuk, majd elkötjük cérnával, és a drótszárat bevonjuk zöld szártakaróval.

A gumókból 4-5 darabot készítünk.

A levelek elkészítése

A levelek elkészítéséhez egyenként 2-2 darab, körülbelül 30 cm hosszú zöld drótra lesz szükségünk. A drótokat egymás mellé fogjuk, pontosan középen megtekerjük őket egymás körül, így egy nagyjából X-alakú drót-felépítményt kapunk. Az X két szárát szártakaróval egymás mellé kötjük szorosan. A másik két drótdarabot visszahajtjuk, így egy középen elválasztott, nagy levél-alapot kapunk.

Vonjuk be zöld harisnyával, és készítsünk belőlük 4 darabot.

A virág összeállítása

A gumókat száruknál fogva, néhány centire egymástól kössük össze szártakaróval. A gumók után jöhetnek a hosszabb szárú, lila virágszirmok, amiket szintén egymás alá, a gumók folytatásaként, szártakaróval rögzítsünk. Amikor ezekkel elkészültünk, következhetnek a levelek, amiket szintén szártakaróval kössünk a szirmok alá.

Gyönyörű lepkeorchidea-virágunk elkészült. 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük