Lepkeorchidea (Dendrobium) készítése video-segédlettel (I. rész) – A virág elkészítése

Nehézségi szint:    

Hazánkban is népszerű, sőt egyre népszerűbb virág a lepkeorchidea, mert tartása könnyebb és egyszerűbb, mint a többi orchideáé. Eredetileg a trópusi erdők fák tetején élő lakója, ami léggyökereken keresztül táplálkozva a levegőből veszi fel a tápanyagokat. Legfőbb jellemzője és szépsége a hosszú száron található, lila és fehér, lepke formájú virága, amiben még élő növény esetén is évekig gyönyörködhetünk – a harisnyavirág-változatról nem is beszélve. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablon (4-es, 5-ös)
Lila harisnya
Fehér harisnya
Fehér porzó

Zöld szártakaró

Drót (fehér)
Cérna (lila és fehér célszerű)

Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

Fehér drótból, a 4-es sablont felhasználva drótkarikát készítünk. Figyeljünk oda, hogy a drótkarika végén ne csípjük le a fennmaradó drótdarabot, sőt, legalább 15-20 cm-es ráhagyást hagyjunk meg. Nyújtsuk meg a drótkarikát, vonjuk be duplán fehér harisnya-anyaggal és fehér cérnával kössük el a végét. Készítsünk a fenti módszerrel összesen 5 darab fehér virágszirmot.

Ugyanezzel a módszerrel, az 5-ös sablonnal készítsünk egyetlen drótkarikát. Ugyanúgy hagyjunk meg 15-20 cm ráhagyást a végén. Ezt a karikát kevésbé nyújtsuk meg, mint a többit, és formáljuk hagymaalakúvá. Vonjuk be két réteg lila harisnya-anyaggal, és lila cérnával kössük el a végét. Az így elkészült szirom alsó felére cérnával illesszünk egyetlen darab fehér porzócskát.

A lila virágszirmot formázzuk végül csészeformájúvá.

A lila szirom köré ezután cérnával rögzítsük az 5 darab fehér virágszirmot, majd igazgassuk meg őket, hogy a szárral körülbelül 45 fokos szöget zárjanak be.

Vonjuk be a szárként szolgáló fehér drótokat zöld szártakaróval.

Utolsó simításként a fehér szirmokat csavarjuk meg, hogy megkapják a természetes kinézetünket, és ezzel virágunk alapjával el is készültünk. Készítsünk belőle 5 darabot. 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük