Sárga őszirózsa készítése harisnyából

Nehézségi szint:    

Csak egy virág hallgat,
Szinte-szinte ölnyi,
Sárga, őszi rózsa,
Büszkén lógatja fejét.

(Ady Endre)

Ősz van, foglalkozzunk hát ma egy népszerű virággal, ami a nevében hordozza ezt a borongós évszakot – viszont a színeiben nem, a fehértől és a rózsaszíntől a sárgán és bordón át a liláig, és még megannyi színig terjed pompázatossága. Ma az évelő őszirózsa sárga szirmú változatának elkészítését mutatjuk be. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sárga harisnya
Zöld harisnya

Zöld szártakaró
Szárhelyettesítő
Sárga bibe

Drót
Cérna

Olló
Kombinált fogó

A virág elkészítése

Az őszirózsa jellegzetes fészekvirágzata miatt sok sziromra lesz szükségünk. Készítsünk 4 cm átmérőjű drótkarikát, kis ráhagyással a végén, vonjuk be sárga harisnya-anyaggal, és kössük el cérnával, hogy megkapjuk a kisebbik szirmot. Ebből a sziromból 7 darabra lesz szükségünk.

A nagyobb, 5 cm átmérőjű drótkarikából készült szirmokat ugyanezzel a módszerrel készítsük el, ebből 18 darabra lesz szükségünk.

Levélből elég 2 darabot készíteni a fenti módszerrel; 8 cm-es drótkarikát készítsünk és vonjuk be zöld harisnya-anyaggal. A leveleknél célszerű hosszabb szárat hagyni; a szárakat ezután tekerjük be zöld szárhelyettesítővel.

Miután a szirmokkal és levelekkel elkészültünk, következhet a formázás. A levelekkel egyszerűbb dolgunk lesz; hajtsuk őket hosszanti tengelyüknél fogva félkör alakba.

A szirmokat nyújtsuk meg hosszúkásra, formázzuk őket erősen ívesre és hosszanti tengelyüknél fogva is hajtsuk kicsit össze őket, ahogyan az az ábrán látszik.

A virág összeállítása

A bibe alá, a bibeszárra erősítsük fel a harisnyavirág szirmait. Először hármat 4 cm-es szirmokból, majd köréjük, rájuk borulóan a maradék 4 darabot. Ezeket vegye körbe a nagyobb, 5-cm-es sziromból 7 darab, legvégül pedig ugyanezekből a maradék 11 darab.

A szárra ezek után kössük fel cérnával a két levelet, majd vonjuk be az egész szárat zöld szártakaróval.

El is készültünk. 🙂

őszirózsa

(Forrás: http://vrukodelii.com/)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük