Harisnyavirág rózsa csavart szárral

Nehézségi szint:    

A harisnyavirág készítésben egyik legnépszerűbb virágunk a rózsa. A mai útmutatóban is rózsát fogunk készíteni, azzal a trükkel, hogy egy új technikát, a csavart szár készítését is bemutatjuk mellé, amit innentől kezdve más virágoknál is tudunk majd alkalmazni. Lássunk is neki. 🙂

A harisnyavirág alapanyagai

Sablon (4-es, 2-es)

Narancssárga harisnya
Zöld harisnya

Zöld szártakaró
Zöld szárhelyettesítő
Porzó
Kúp alakú sablon

Cérna
Drót
Olló
Kombinált fogó

A harisnyavirág elkészítése

Készítsünk 3 darab levelet a már megismert módszerrel. 2 darabot a 4-es sablonnal és 1 darabot a 2-es sablonnal. Vonjuk be őket zöld harisnyával. A 4-es sablonnal készült drótkarikák közül az egyiket hagyjuk meg kör alakúnak, a másikat nyújtsuk hosszúkássá. A 2 cm-esből is hosszúkásat formázzunk.

2-3 cm-es száraikat vonjuk be zöld szártakaróval.

A szirmokat a 4-es sablonnal készítsük el. 8 darab, hullámos szélű karikát készítsünk, és narancssárga harisnyával vonjuk be őket.

Egy 10 cm-es zöld drót végére kössünk 10-12 darab fehér porzót. A porzók köré első körben 3 szirmot erősítsünk fel szártakaróval, majd ezek köré a maradék 5-öt. A szártakarót tekerjük le a virág szárán. 🙂

A kúp alakú sablon köré tekerjünk 15 cm hosszú drótot – bármilyen otthon megtalálható eszköz jó hozzá. Húzzuk le a drótot a sablonról, majd formázzuk a képen látható alakúra; a talprésznél legyen a drót a legszélesebb, hogy stabil alapot nyújtson virágunknak.

Kössük össze a két szárat – azt, amin a virág van és az alsó, csavart részt – szártakaróval. A kettő találkozási pontjához illesszük a 3 levelet.

Lényegében el is készültünk; már csak a szár-részek bevonása maradt hátra a szártakaróval, és újabb harisnyavirág díszítheti otthonunkat. 🙂

rózsa harisnyavirág 2

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

2 thoughts on “Harisnyavirág rózsa csavart szárral

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük