Lila-rózsaszín fukszia harisnyából

Nehézségi szint:    

Korábban már foglalkoztunk a fuksziával, most egy teljesen másfajta színvilágú és virágú növényt készítünk el.

A fuksziáknak nagyon sok fajtája van, de mindegyik szépséges virág. A mai videóban egy lila-rózsaszín virágcsoda elkészítését nézheted végig, lépésről lépésre. 🙂

Eszközök, amikre szükségünk lesz:

  • 2,5 cm-es, 3 cm-es és 4 cm-es sablon
  • sötét rózsaszín, sötét lila és haragoszöld harisnya
  • cérna
  • fehér és zöld drót
  • fehér, barna és zöld szártakaró
  • bibék és porzók
  • bambusz vagy hurkapálcika
  • fogó, olló
  • esetleg egy szép cserép vagy kaspó, tűzőhabbal, és talajtakaróval
Kezdjünk is neki!

1. lépés: A lila szirmok

A 3 cm-es sablonnal kezdünk, és a fehér dróttal. Hurkot képzünk, amin rövid szárat hagyunk, és a bambusz pálcikával néhányszor meghajtjuk, hogy hullámos ívet kapjunk. Beborítjuk a lila harisnyával, és a cérnával elkötjük.

1 db virághoz 3 db szirmot készítünk,

2. lépés: A rózsaszín szirmok

Most a 4 cm-es sablont vesszük a kezünkbe, és most is a fehér drótot használjuk. Hurkot formázunk, és kb. 10 cm-es szárat hagyunk rajta. A hurkot kicsit megnyújtjuk, és beborítjuk rózsaszín harisnyával, majd szorosan elkötjük a cérnával. A felesleget természetesen levágjuk.

1 db virághoz 4 db szirmot készítünk.

Összesen 4 db virágot fogunk alkotni, készítsük el előre ennek megfelelően a szirmokat.

3, lépés: A bimbók

Fogunk 4 db fehér drótot, és keresztet formázunk belőlük úgy, hogy 2-2 db keresztezze egymást. Középen összetekerjük őket, és az összeérési ponthoz szorítjuk a 2,5 cm-es sablont, majd hurkot formázunk, amin ismét kb. 10-15 cm-es szárat hagyjunk.

Ezután szétnyitjuk a drótot, és egy ovális formát képezünk belőlük. Addig igazgassuk a drótokat, amíg körülbelül egyforma távolságra vannak egymástól, majd vonjuk be rózsaszín harisnyával, amit jó szorosan rögzítünk rajtuk a cérnával. A felesleges harisnyát vágjuk le.

A megkötés helyét és a drótot is tekerjük be rózsaszín harisnyával, amit zöld szártakaróval rögzítsünk, ne cérnával, de csak kb. 1-2 cm hosszan vonjuk be a zöld szártakaróval. Ezután a fehér szártakarót használjuk, amivel vonjuk be a bimbó szárát.

Összesen 5 db bimbót készítsünk.

4. lépés: A levelek

Ismét a 4 cm-es sablonra lesz szükségünk, de a levelekhez már a zöld drótot használjuk. Hurkot képzünk, amit jó alaposan nyújtsunk meg úgy, hogy a vége elkeskenyedjen. Kb. 10 cm-es szárat hagyjunk a levélnek, majd vonjuk be a sötétzöld harisnyával. A harisnyát cérnával rögzítsük, A levél szárát barna szártakaróval tekerjük körbe.

10 db-ot készítsünk belőle.

5. lépés: A virág összeállítása

A bibék és a porzók következnek. 1 db bibe köré (ami kb. 2-3 cm-re kilóg a porzók közül) igazítsunk 8-10 db porzót, próbáljuk meg szépen körbe rendezni őket. Ezután a lila szirmok következnek, ezeket cérnával hozzáerősítjük a bibe-porzó pároshoz. Hajtsuk kicsit kifelé és enyhén ívesre őket.

Következnek a jóval hosszabb, rózsaszín szirmok, amiket a lila szirmok fölé rögzítünk. A szirmok vége körülbelül a bibéig érjen. A rögzítés helyét takarjuk el rózsaszín harisnyacsíkkal, majd előbb a zöld, utána pedig a fehér szártakaró, ahogy ezt már a bimbónál is csináltuk.

Ha ezzel megvagyunk, hajtsuk kifelé és ívesre a rózsaszín szirmokat, hogy megkapjuk a végleges formát.

Összeállítás

A bambusz pálcika egyik végére erősítsünk 1 db virágot a barna takarószár segítségével, egészen a virág szárának végén kezdjük el tekerni a szártakarót. Kicsit lejjebb haladva hozzáerősítünk a virágokat szépen sorjában.

Kicsit lejjebb felrögzítünk 2 db bimbót is, körben haladva, majd következik 2 db levél, majd megint 2 db bimbó, majd megint 2 db levél. Addig ismételjük a folyamatot, amíg minden levél el nem fogy.

A virágokat most csak egy kicsit hajtjuk kifelé, nem úgy, mint a másik fuksziánál.

Akkor mutat a legszebben, ha cserépbe helyezett tűzőhabba állítjuk. Készítsünk 3-4 szárat, és 2-3 olyan szárat is, amin csak levelek vannak.

A videó pedig itt található:

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük