Tavirózsa (II.)

Nehézségi szint:    

Nemrég közzétettük a tavirózsa elkészítését. Most a virág egy másik, kicsivel összetettebb változatával fogunk foglalkozni, ebben az esetben leveleket is készítünk hozzá.

Amire szükségünk lesz:

Sablonok, 3 méretben
Lila-fehér (kétszínű) harisnya
Zöld színű harisnya a levelekhez
Tavirózsa virág-alap
Zöld szártakaró
Drót
Cérna

Olló
Kombinált fogó

A virág elkészítése

A legnagyobb sablon segítségével drótkarikát készítünk. A végén néhány centiméteres drótdarabot hagyunk, amivel később majd rögzíteni lehet. Szirom-alakúra nyújtjuk, majd bevonjuk lila-fehér harisnya-anyaggal, és a végét elkötjük cérnával.

A legnagyobb sziromból 4 darabot készítünk.

A közepes, és a kis sablonokkal hasonló módon szirmokat készítünk, egyenként 5-5 darabot. Így a végén 14 különböző méretű,lila-fehér szirmunk lesz.

A 4 zöld csészelevelet a kis sablonnal, a szirmokhoz hasonlóan, elnyújtott formának készítjük el, ezeket persze zöld harisnya-anyaggal vonjuk be.

A virág összeállítása

A tavirózsa virág-alap szárára cérnával egymás után rögzítjük a legkisebb méretű szirmokat, szimmetrikusan. Enyhén meghajtjuk őket, hogy félig ráboruljanak a virág közepére.

A közepes méretű szirmokkal folytatjuk, ugyanúgy.

A négy legnagyobbal fejezzük be a szirmok összeállítását. Érdemes odafigyelni a három, különböző méretű virágszirom rögzítésénél arra, hogy az előző sor “közeibe” illesszük őket, így jóval dúsabb hatást keltenek.

A szirmok tövét zöld szártakaróval erősítsük meg, illetve rejtsük el a belőlük kilógó kis drótdarabokat.

Ezután már csak a 4 csészelevél rögzítése maradt hátra. Ezek, méretükből kifolyólag a legnagyobb szirmok közepéig fognak érni. Cérnával kössük őket a szárhoz, majd vonjuk be az egészet zöld szártakaróval.

A csészeleveleket ezután igazgassuk meg, hajtsuk őket vissza, a legnagyobb levelekkel együtt, nagyjából merőlegesen a szárra, mintha tényleg a vízfelszínen úsznának. A kisebb szirmokkal is eljátszhatunk még, formázhatjuk, óvatosan alakíthatjuk őket.

El is készültünk. 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

1 thoughts on “Tavirózsa (II.)

  1. Szia. Nem derül ki számomra a videóból hogy pontosan hányas sablonokat használ. Nekem 10 részes színes fajta van. Tudnál nekem segíteni abban hogy melyikekkel dolgozzak a tavirózsánál ll ?
    Válaszodat előre is köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük