Rezgő, avagy a “fátyolvirág”

Nehézségi szint:    

A virágkötészet egyik legkedveltebb kiegészítő-virága a rezgő; számos csokorhoz illik, sokszor elengedhetetlen kellék. Ám az aprócska, fehér, légies, már-már felhőszerű virágokból álló összeállítás önmagában is gyönyörködteti a szemet.

Amire szükségünk lesz az elkészítéséhez:

Fehér harisnya
Világos színű drót
Zöld szártakaró
Zöld szárhelyettesítő

Olló
Kombinált fogó

A virág elkészítése

Körülbelül 10 centiméter hosszú drótdarabot vágunk.

A drót végén ujjbegynyi méretű “gubót” alakítunk ki a harisnya-anyagból úgy, hogy először az anyagot a drótra csavarjuk, majd a drót végét hurkosan visszahajtjuk és összetekerjük. A szirom így stabil lesz cérna nélkül is, nem esik szét.

A “gubót” vízszintesen, ollóval kettévágjuk a közepén, amitől sziromformán kibomlik. A drót alját zöld szártakaróval betekerjük, és meg is kaptuk a virágunkat.

Érdemes legalább 10-15 darabot elkészíteni.

A virág összeállítása

A szárhelyettesítő végére zöld szártakaróval rögzítjük az első kis szirmot.

Rögzítsük a többi szirmot is ugyanezzel a módszerrel, néhány centiméterrel egymás alá. Érdemes nem túl nagy távolságot hagyni köztük, hogy a szirmok közel legyenek egymáshoz, és természetes, dúsabb hatást keltsenek.

Rendezhetjük a virágszirmokat fésűszerűen, egy irányba nézve, sokfelé ágazva, esetleg több szárhelyettesítőt is felhasználva, amiket aztán a végén összekötünk. Az összeállításnak csak kedvünk, vagy kreativitásunk szabhat határt (esetleg az sem :)).

Természetesen nem csak fehér színű virágot készíthetünk (bár az eredeti rezgő ilyen), kísérletezzünk bátran, vegyítsük a színeket, támaszkodjunk a fantáziánkra.

Más virág-összeállítások kiegészítéseként, vagy önmagában, díszként felhasználva sem tévedhetünk nagyot, ha elkészítünk belőle egy szép csokorral. 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük