Egyszerű virágalap

Difficulty level not set for this Post

sárgaEz alkalommal nem konkrét virággal, hanem egyszerű virágalap készítésével foglalkozunk. Sárga harisnyát és háromféle sziromformát használunk, de a színeket kedvünk szerint variálhatjuk, ahogyan a formákat is magunk alakíthatjuk. Bonsai-hoz, csokorba, szobadísznek, vagy sok egyéb módon felhasználhatjuk a virágot; lényeg a szépség, a kreativitás, és persze a gyakorlás! 🙂

Amire szükségünk lesz:

3 sablon
Sárga harisnya
Sárga porzó
Aranyszínű drót

Cérna
Sárga szártakaró
Olló

A virág elkészítése

A legnagyobb sablonnal karikát formázunk a drótból, a végét összetekerjük, és meghagyunk néhány centiméter drótdarabot az összeillesztéshez. Az így kapott formát enyhén megnyújtjuk, majd bevonjuk sárga harisnyával. Két szirmot készítünk ezzel a módszerrel.

A közepes méretű sablonnal hasonlóképpen dolgozunk, de ezzel három sziromformát készítünk drótból. Ezeket a szirmokat egészen hosszúkás alakúra nyújtjuk. Szintén bevonjuk őket sárga harisnyával.

Az utolsó szirmot szintén a közepes méretű sablonnal formázzuk meg. Ezt viszont a legkisebb sablon segítségével még körte-formájúvá is alakítjuk. A fentiekhez hasonlóan vonjuk be sárga harisnyával.

A virág összeállítása

A szirmok elkészítése után az utolsóként kapott, körte-formájú sziromra illesszük rá a sárga porzót, és rögzítsük cérnával.

Ezután a három, elnyújtott szirmot kössük rá a porzószárra, végül a két legnagyobbat, úgy, hogy ellenkező irányba mutassanak. Így ízléses, asszimetrikus virágformát kapunk.

A sárga szártakaróval végül fedjük be a virág szárát, és ezzel el is készültünk. 🙂

Jó gyakorlást kívánunk! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük