Tavirózsa

Difficulty level not set for this Post

A tavirózsa hazánkban is sok helyen megtalálható virág, tavak, holtágak, vagy lassan folyó vizek lakója, de szinte egész Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika vizeiben is gyakran rábukkanhatunk. Akár 30 centiméter nagyságú levelei is előfordulhatnak. Nyáridőben, elsősorban június és szeptember között találkozhatunk vele élővizeinkben. Számos színe és alfaja létezik, mi most a lilásfehér változattal fogunk foglalkozni.

Amire szükségünk lesz:

Sablon, három méretben
Lila harisnya
Fehér gézcsík
Fehér bibe (helyettesíthető)
Porzók

Cérna
Szártakaró
Olló
Kombinált fogó

A virág elkészítése

A legnagyobb sablonnal készítsünk drótkarikát. A karika végén hagyjunk meg néhány centiméter hosszú drótdarabot. Nyújtsuk meg a szirom formájának megfelelően.

Ha szeretnénk, használhatunk kétszínű, lila-fehér harisnya-anyagot, de kreatívabb megoldást is választhatunk. Utóbbi esetben a sziromformára tekerjünk félig áttetsző, fehér gézanyagot, és ezt vonjuk be egyszínű, lila harisnyával, két rétegben. Mindkét esetben lilásfehér virágszirmot kapunk.

Készítsünk 5 nagy, 3 közepes és 3 kisebb szirmot a különböző sablonokkal.

A bibét hasonló módon készen is vehetjük, de ha magunk szeretnénk elkészíteni, egy drótdarab végére tekert, tojásdadra formált géz-, vagy papírdarabbal is megoldhatjuk. A fehér bibét szintén vonjuk be lila harisnya-anyaggal.

A bibe alá cérnával rögzítsünk 10-15 vékonyka, fehér porzót, amik körülveszik.

Az így kapott alapra rögzítsük cérnával a három legkisebb szirmot. A szirmok nézzenek háromfelé, és hajtsuk fel őket úgy, hogy majdnem teljesen ráboruljanak a bibére.

Ezután a három közepes, majd végül az öt nagyobb méretű szirom következik. Rögzítsük ezeket is cérnával, arányos elhelyezkedésben a bibe szárára. A szárat rejtsük zöld szártakaró mögé, majd utolsó simításokként formáljuk kedvünkre és ízlésünkre a külső szirmokat.

El is készültünk. 🙂

 

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük