11 virágötlet lila harisnyához

Lehet csillogó vagy egyszerű, színátmenetes vagy egyszínű, teljesen mindegy: szinte nincs olyan szín, amit nem tudsz megvásárolni. Talán pont a bőség zavara miatt oly nehéz sokszor kitalálni, hogy milyen virágot is készíts. Ehhez hoztam most egy kis segítséget: terítéken a lila harisnya.

Elég nagy segítség lehet ez a bejegyzés, ha valamelyik korábbi virághoz való vásárlásból maradt lila harisnyád, de akkor is, ha imádod ezt a színt. Inspirálódj a következő képekből!

Margaréta

Nemcsak fehér-sárga kombóban szép 🙂 Hogyan készítsd el? A margaréta készítéséről itt írtunk.

lila margaréta harisnyavirág

Tulipán

Sok harisnyavirág-készítőnek nagy-nagy mumus a tulipánt megalkotni úgy, hogy felismerhető, talán még élethű is legyen. Ezúttal egy cirmos szirmú fotóját mutatom, amelyhez jó kiindulási alap lehet a színátmenetes fehér-lila harisnya. Ahhoz, hogy valóban ilyen cirmos hatást érhess el, akrilfestéket és tűecsetet is kell használnod.

lila tulipán harisnyavirág

Dália

Nincs az a szín, amiben a dália nem szép, ez a lila pedig különösen megragadta a figyelmemet. A dália harisnyavirág készítéséről 2 bejegyzés is született már korábban bejegyzés, ITT és ITT találod őket.

lila dália harisnyavirág

Árvácska

Nagyon friss még az elkészítéséről  szóló leírás, de könnyen megtalálod itt: élethű árvácska készítése harisnyából. Ha pedig még kezdő vagy, és elsőre megijedsz attól, hogy festeni is kell a harisnyát, az egyszerűbb kerti árvácska készítéséről itt jelent meg bejegyzés.

lila árvácska harisnyavirág

Rózsa

Nem hinném, hogy létezik még egy olyan virág, amelyből annyiféle létezne, mint a rózsa. Lehet színátmenetes vagy egyszínű, csillogó vagy egyszerű harisnyából is készíteni, egyre megy: mindenképp csodaszép virágot fogsz kapni. A rózsa készítéséről már többször írtunk:

Egyszerű kék rózsa kezdőknek

Rózsa készítése harisnyából

Valentin-napi harisnyavirág rózsa sablonnal

Rózsa készítés haladó technikával

lila rózsa harisnyavirág

Frézia

Én már megpróbáltam elkészíteni, de más virág lett a vége. Sebaj, próbálkozz meg vele te, neked biztos jobban fog sikerülni, mint nekem. Elkészítéséről ITT és ITT találsz bejegyzést.

Kála

Kevés elegánsabb és tisztaságot sugárzó virágot tudok elképzelni a kálánál. Nemcsak fehérben, de szinte bármely színben gyönyörű. Ebben a bejegyzésben esküvői csokor részeként készítettük el.

lila kála harisnyavirág

Írisz

Egyik kedvenc virágom, a ballagások elengedhetetlen kelléke. Én is elkészítettem már, nagy sikert arattam vele, Édesanyám nagyon örült neki. Videós segítséget is kapsz a megalkotásához itt.

lila írisz harisnyavirág

Klemátisz

Csodás futónövény, nekem narancssárga színben van itthon a kertben. Képes-videós útmutatót írtunk róla.

lila klemátisz harisnyavirág

Hortenzia

Szinte minden kertben megtalálható, csodaszép, akár bokor méretűre is nő. Több leírást is találsz a blogon, erre tessék:

Hortenzia harisnyából

Hortenzia harisnyavirág lépésről lépésre

Lila hortenzia

Rózsaszín hortenzia sablon nélkül

lila hortenzia harisnyavirág

Orchidea

Végül, de természetesen nem utolsó sorban, a harisnyavirág-készítők nagy kedvence, az orchidea. Számtalan leírás született készítésükről, hiszen kismillió fajta létezik belőlük. 

lila orchidea harisnyavirág

Képek forrása: Pinterest

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük