Egyszerű virág 4 lépésben

Mivel egyre több kezdő harisnyavirágos csatlakozik Harisnyavirág készítők nevű csoportunkhoz, ezért úgy gondoltam, kedveskedek nekik egy kicsit ezzel az egyszerű virággal.

Ez kicsit kamilla, kicsit nem, de azért szépecske. Elkészítése nem igényel nagyobb gyakorlatot, kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele. Sőt, hogy még könnyebb legyen, videó is van hozzá.

Nézzük, mikre lesz szükséged:

2 cm-es sablon, 5 cm-es sablon

0,65 mm-es, ezüst (fehér) drót; 0,8 mm-es, ezüst drót; 0,65 mm-es zöld drót

fehér harisnya, zöld harisnya

1 mm-es sárga porzók

zöld szártakaró

fehér cérna és zöld cérna

vatta

fogó, olló

cserép vagy kaspó, benne száraz tűzőhab vagy hungarocell

Készítsük is el!

1. lépés: Bimbók

harisnyavirág bimbók

Ehhez vágj le a 0,8 mm-es ezüst  drótból egy kb. 15 cm-es darabot, majd fogóval hajtsd meg a végét, és tekerj rá vattát. Az így elkészült bimbót vond be fehér harisnyával, kösd el fehér cérnával, és a feleslegeket vágd le. A rögzítést takard el zöld szártakaróval, és vond be vele a szárat is.

Készíts belőle legalább 6 db-ot.

2. lépés: A virágfej

harisnyavirág feje

2.1 : A virág belseje

Ismét a 0,8-as ezüst drótra  lesz szükséged, aminek most megint hurkot kell hajtanod a végére. Ismét tekerd körbe vattával. de most ne legyen akkora vattacsomó a drót végén, mint az előbb, amikor a bimbót készítetted. Vond be duplán zöld harisnyával, rögzítsd cérnával és a feleslegeket most is vágd le.

2.2: Virágszirmok

Következnek a virág szirmai. Használd a 2 cm-es sablont és a lágyabb, 0,65 mm-es ezüst színű drótot. Hajts hurkot a drótból a sablon köré, és hagyj rajta egy kb. 5 cm-es szárat. Ha kész a hurok, vedd le a sablonról és nyújtsd meg csepp alakúra. Fogd a hurkot a vattához, és vágd körbe – tehát pont akkora darab vattára lesz szükséged, mint a hurok. Fogd össze a kettőt, és vond be őket fehér harisnyával. Igazgasd el úgy a vattát, hogy ne (nagyon) látszódjon a hurok. Ezután rögzítsd fehér cérnával, a feleslegeket pedig szintén vágd le.

Összesen 6 db szirmot készíts 1 db virágfejhez.

2.3: Összeállítás

Vedd az előbb elkészített zöld virágközepet és tetszőleges mennyiségű, de legalább 10 db porzót. A porzókat vágd középen félbe, majd – lehetőleg egyenletesen – rendezd el őket a virágközép körül. Rögzítsd zöld cérnával a porzókat a virágközép körül. Ha ez megvan, jöhetnek a virágszirmok is. Egyesével, erősen kifelé hajtva rögzítsd őket a virágközéphez a fehér cérnával. Rendezgesd el a szirmokat úgy, hogy szépen egymás mellett legyenek, egyik se fedje a másikat.

Ha a virágfejjel kész vagy, vágj még egy 0,8 mm-es drótot a virág szárához. Fogd össze a virággal, és a két drótot együtt tekerd körbe zöld szártakaróval. Tekerd körbe jó alaposan a rögzítést is, és végig a virág szárát is. Ha ezzel megvagy, fordítsd lefelé a virágot, és a szirmok végét hajtsd befelé, ívesre.

Készíts 8-10 virágfejet ahhoz, hogy szép cserepes virágot kapj.

3. lépés: Levelek

harisnyavirág levele

A levelekhez 5 cm-es sablont használj. Egy vastagabb drótra, vagy egy ceruzára, tekerd rá a zöld drótot. Húzd le a megtekert drót, és egyik végét fogd meg kézzel, a másikat pedig fogóval, és húzd szét úgy, hogy enyhén hullámos maradjon. Ezután ezzel a hullámos dróttal készíts hurkot a sablon köré. A sablonról levéve húzd egy kicsit oválisra, de figyelj arra, hogy a levél vége csúcsos maradjon.

Tegyél bele vattát úgy, ahogy már a sziromnál is csináltad, tehát pont akkora darab vattára lesz szükséged, amekkora maga a levél lesz. Vond be legalább duplán zöld harisnyával, és igazgasd a vattát úgy, hogy mindenképp a hurkon belül maradjon. Ezután rögzítsd zöld cérnával, a feleslegeket vágd le, a szárát pedig vond be zöld szártakaróval.

4. lépés: A virág összeállítása

A kaspóba kezd el beleszúrni a virágokat, kezd a kaspó közepén. Az egyik magasabb, a másik alacsonyabb legyen, ha kell, nyugodtan vághatsz a virágok szárából. Ezután szúrd be melléjük-közéjük a virágbimbókat is. Végül fejezd be a virág összeállítását a levelekkel.

Készen is van 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?
Nemcsak, hogy mindig megkapod az újdonságokat, de még EXKLUZÍV LEÍRÁSOKAT is küldünk. Iratkozz fel a következő űrlap kitöltésével!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük