Élethű árvácska harisnyából

Nehézségi szint:    

Élethű is, mégis könnyű elkészíteni. Sokan kedvelik, még többen szinte észre sem veszik, mert annyira közismert kis virágról van szó. Ez nem más, mint az árvácska.

Videós segédletet természetesen most is hoztam, de azért előtte nézzük meg, milyen alapanyagokra lesz szükséged.

3 cm-es, 4 cm-es és 5 cm-es sablon

fehér, kék vagy lila és zöld harisnya

fehér – esetleg ezüst – 0,65 mm-es vagy 0,8 mm-es drót a szirmokhoz

zöld, 0,9 mm-es vagy 1 mm drót a szárakhoz

3 mm-es gömbös, fehér porzó

harisnyával egyező színű cérna

sárga és fekete filctoll

olló, fogó

Készítsük is el!

1. lépés: A virágszirmok

Ehhez szükséged lesz a fehér drótból egy 15 cm-es darabra, amit hajts a 3 cm-es sablonra, és formázz hurkot rá belőle. Vond be fehér harisnyával, majd kösd el fehér cérnával. A felesleges harisnyát és cérnát vágd le. A sárga filctollal fesd meg egy picit a szirom belsejét, majd a fekete filccel húzogass bele néhány csíkot.

Készíts ezzel a módszerrel 3 db fehér szirmot.

Most a kék vagy lila szirom következik, de ehhez már a 4 cm-es sablonra lesz szükséged, a drótból pedig 17 cm-es darabot vágj. Ugyanúgy készítsd el a hurkot, ahogy az előbb, és vond be duplán a harisnyával.

2 db-ot készíts belőle.

2. lépés: A virágfej összeállítása

Vegyél egy fehér szirmot a kezedbe, és erősítsd össze egy fehér gömb porzóval. Ezután jön a következő fehér szirom, amit az előzőhöz erősíts hozzá, közben pedig formázd meg kicsit befelé hajlóra a szirmot. Majd következik a harmadik fehér szirom is. Háromszöghöz hasonló formát kell kapnod. Ezután jön a 2 db kék vagy lila szirom, amit szintén erősíts a már meglévő szirmokhoz, és a fehérek alatt legyenek.

A zöld drótból egy 12 cm-es darabra lesz szükséged, amit a virágfejhez kell erősítened. Elég, ha szártakaróval körbetekered, nem kell cérnával is megerősítened.

Készíts legalább 12-15 db virágfejet.

3. lépés: Levelek

Vágj a zöld drótból 30 cm-es darabokat, és tekerd rá őket egy hurkapálcikára vagy a filctollra, majd utána fogd meg az egyik végét a fogóval, és nyújts ki. A cél az, hogy enyhén hullámos maradjon.

Majd vedd az 5 cm-es sablont, és formálj hurkot. Húzd csúcsosra a hurkot, de figyelj arra, hogy a levél nyelénél az ív megmaradjon.

Tipp: én ezt úgy szoktam csinálni, hogy egy két mérettel kisebb sablont beteszek a virág nyeléhez, és próbálom a sablon közepénél meghúzni a levelet. Így megmarad az alsó részen a szép kerek hurok.

Az így elkészült hurkot vond be zöld harisnyával, és kösd el zöld cérnával. A feleslegeket persze most is vágd le, és a levél szárát tekerd körbe szártakaróval.

A leveleket ezután az ujjad vagy egy kis átmérőjű sablon segítségével hajts kifelé hajlóra.

4. lépés: Összeállítás

Végy egy kisebb kaspót, amit száraz tűzőhabbal vagy hungarocellel is megtölthetsz. Kezd el beletűzögetni a leveleket, kívülről haladj a kaspó belseje felé.

Most jöhetnek a virágok, az egyiken hagyd meg a szárat eredeti hosszában, a másikból vágj le, ne legyenek egyforma magasak.

Kész is van!

Az ígért videót pedig itt találod:

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük