Kerti árvácska harisnyából

Nehézségi szint:    

Melankolikus-költői nevű, szép virágunk az árvácska, az igaz barátság szimbóluma. Úgy mondják, aki árvácskát ajándékoz, annak komolyak a szándékai, és ragaszkodni fog hozzánk, mint árvácska a földjéhez. Nélkülünk elhervadna.

Népszerű növény, akár a virágkedvelők, akár a nemesítők körében, akik számtalan színkombinációját alakították már ki, sárgától a piroson át a kékesliláig, sőt, az égszínkékig és a narancssárgáig is.

Nézzük is meg, hogyan készíthetjük el harisnyából. 🙂

Amire szükségünk lesz:

árvácska1Sablonok (2-es, 3-as, 4-es)
Harisnya (amilyen színűre virágunkat szeretnénk)
Szártakaró
Cérna
Drót
Kihúzó filctoll

Kombinált fogó

Elkészítés

árvácska2Minden egyes árvácskához egyenként öt szirmot készítünk. Kettőt a 2-es sablonnal, egyet a 3-assal, újabb kettőt a legnagyobb, 4-essel.

Harisnyavirágunk szirmainak elkészítése a már szokott módon történik: a sablon köré tekerjünk drótot, kis ráhagyással, így öt darab drótkarikát kapunk. A karikákat enyhén ovális alakúvá formázzuk, és bevonjuk harisnya-anyaggal, amiknek a végét cérnával elkötjük. Mivel az évszázados nemesítések során az árvácska rengeteg változata alakult ki, bátran használjunk akár egy virágon belül is többféle színű szirmot. 🙂

Kössük össze a szirmokat az alul lévő, meghagyott drót-ráhagyásnál fogva: először a két kisebbet, alájuk a közepeset és végül a két nagyot.

Filctollal, vagy kihúzó filctollal szirmaink közepét árnyékoljuk meg egy kicsit, így jobban fognak hasonlítani a valódi árvácska-sziromhoz.

El is készültünk. 🙂

árvácska3

(Forrás: http://www.craftionary.net/)

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük