Margaréta készítése harisnyából

Difficulty level not set for this Post

A margaréta az ártatlanság, a tisztaság, a finomság, az őszinteség és a hűség szimbóluma. Elég csak ránézni, hogy megértsük: egyszerű felépítése, fehér szirmai, cicomáktól mentes, kedves szépsége láttán valóban ilyen érzések támadnak bennünk. És hát ki ne emlékezne gyermekkorunk szeret-nem szeret játékára, ami a mezőn szedett százszorszép mellett a margarétához kötődik? 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablon
Fehér harisnya
Cérna
Sárga virágközép

Drót

Olló
Kombinált fogó

A szirmok elkészítése

1százszorszép

 

 

A sablon köré tekerjünk drótot, a végét csavarjuk össze, így drótkarikát kapunk, harisnyavirágunk szirmának alapját.

 

 

 

2százszorszép

 

 

2-3 cm drótot hagyjunk meg a karika végén a későbbi összeállításhoz, a maradékot vágjuk le.

 

 

 

3százszorszép

 

 

Nyújtsuk meg hosszúkás, ovális alakba a drótkarikát.

 

 

 

4százszorszép

 

 

Vonjuk be fehér harisnya-anyaggal, kössük el a végét cérnával, a maradék harisnyát távolítsuk el ollóval.

 

 

 

5százszorszép

 

 

Készítsünk ugyanezzel a módszerrel összesen 9-10 harisnyavirág szirmot.

 

A harisnyavirág összeállítása

6százszorszép

 

A bolti virágalap szárára cérnával kössük oda az első szirmot.

Folytassuk a többivel, úgy, hogy az előző szirom körülbelül egyharmad-részben mindig fedje le az aktuálisat.

 

 

 

0százszorszép

 

 

Miután minden szirmot rögzítettünk, igazgassuk őket szimmetrikussá, és el is készültünk harisnyavirág margarétánkkal. 🙂

 

 

 

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük