Újabb lepkeorchidea, ezúttal sárga harisnyából

Számtalan harisnya-orchidea került már bemutatásra a blogon – jobb oldalt a Kategóriák közt böngészve megtalálod -, de mi úgy érezzük, ebből a virágból sosem elég.

Bár a lepkeorchideát a „lusták növényének” tartják, még ennél is tartósabb és megtérülőbb, ha harisnyából készítjük el. ☺

orchidea harisnyavirág

Mikre lesz szükséged a harisnyavirág elkészítéséhez?

4 cm-es sablon
zöld és citromsárga színű harisnya
a harisnyákhoz színben passzoló cérna
0,65 mm-es drót (lehetőleg sárga színben)
hosszúkás és mini porzók
nagy ragasztószalag sablonnak
vattatojás
szártakaró
olló
fogó

Készítsük is el!

Bimbók

Először célszerű a bimbókkal kezdeni, melyeket a már megtanult módszerrel készítjük: Egy kb. 20 centis drót végébe beleszórjuk a vattatojásokat, bevonjuk pár réteg sárga harisnyával, és cérnával rögzítjük. A felesleges harisnyát levágjuk és szártakaróval eltüntetjük az illesztést, valamint bevonjuk a drótot. Ebből 4 darabot készítünk el.

orchidea harisnyavirág

Szirmok

Ezután következzenek a virágszirmok. Egy virághoz 3 sima és 3 fodros szirom tartozik. A simához vedd a 4 cm-es sablont, tekerd fel rá, hagyj rá egy kevés drótot szárnak és fogóval formázd a sablonra. Csináljuk meg a fodros szirmok vázát is a technikával, melyet már több virág esetén bemutattunk Nektek. Egy kb. 20 cm-es drótot vastagabb hurkapálcikára, vagy egy kis csőre kb. 10x rátekerünk, majd levétel után megnyújtjuk a mintát.  Az egyik fodros szirmot nyújtsuk meg, és fogóval kissé deformáljuk el.

orchidea harisnyavirág

A sima szirmokat kissé nyújtsuk el, hogy élethű legyen, és mind a virágunk mind a 6 szirmát vonjuk be sárga harisnyával, majd erősítsük a dróthoz cérnával.

orchidea harisnyavirág

A virág összeállítása

Állítsuk össze a virágunk szirmaiból. Először fogjunk egy vékony drótot, csináljunk egy hurkot fogóval a végére, melybe beleakasztjuk a porzókat. Ezeket cérnával kötözzük a drótunkhoz, majd szártakaróval rögzítsük. Elsőként a deformált, majd a fodros, végül a sima szirmokat fogassuk cérnával a dróthoz. Ha mindet hozzá erősítettük, igazgassuk el ízlésesen, majd vessünk be ismét szártakarót. Egy komplett virághoz 12 virágfejet csináljunk meg.

orchidea harisnyavirág

Levelek

Most jöjjenek a levelek. Ezek elkészítéséhez használjuk a ragasztószalagot sablonként. A módszer adott: tekerjük rá, nyújtsuk meg kicsit, borítsuk be harisnyával, erősítsük hozzá cérnával.  Ez után kissé hajlítsuk meg, hogy szép ívelt legyen. Ebből alkossunk 12 darabot.

orchidea harisnyavirág

A növény összeállítása

Már csak az utolsó lépések vannak hátra, hogy összeállítsuk a művünket.

orchidea harisnyavirág

A következőképp fognak felépülni a szálaink. Az 1. szál 2 bimbóból, 4 virágból és 1 levélből, a 2. 2 bimbóból és 3 virágból, a 3. pedig 5 virágból fog állni. Ezeket egy drótra szártakaróval erősítve helyezzük egymás alá.

orchidea harisnyavirág

Innentől pedig már abszolút a fantáziátokra van bízva, mibe és milyen formában helyezitek el az alkotásotokat.

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük