Újabb lepkeorchidea, ezúttal sárga harisnyából

Számtalan harisnya-orchidea került már bemutatásra a blogon – jobb oldalt a Kategóriák közt böngészve megtalálod -, de mi úgy érezzük, ebből a virágból sosem elég.

Bár a lepkeorchideát a „lusták növényének” tartják, még ennél is tartósabb és megtérülőbb, ha harisnyából készítjük el. ☺

orchidea harisnyavirág

 

Mikre lesz szükséged a harisnyavirág elkészítéséhez?

4 cm-es sablon
zöld és citromsárga színű harisnya
a harisnyákhoz színben passzoló cérna
0,65 mm-es drót (lehetőleg sárga színben)
hosszúkás és mini porzók
nagy ragasztószalag sablonnak
vattatojás
szártakaró
olló
fogó

Készítsük is el!

 

Bimbók

Először célszerű a bimbókkal kezdeni, melyeket a már megtanult módszerrel készítjük: Egy kb. 20 centis drót végébe beleszórjuk a vattatojásokat, bevonjuk pár réteg sárga harisnyával, és cérnával rögzítjük. A felesleges harisnyát levágjuk és szártakaróval eltüntetjük az illesztést, valamint bevonjuk a drótot. Ebből 4 darabot készítünk el.

 

orchidea harisnyavirág

 

Szirmok

Ezután következzenek a virágszirmok. Egy virághoz 3 sima és 3 fodros szirom tartozik. A simához vedd a 4 cm-es sablont, tekerd fel rá, hagyj rá egy kevés drótot szárnak és fogóval formázd a sablonra. Csináljuk meg a fodros szirmok vázát is a technikával, melyet már több virág esetén bemutattunk Nektek. Egy kb. 20 cm-es drótot vastagabb hurkapálcikára, vagy egy kis csőre kb. 10x rátekerünk, majd levétel után megnyújtjuk a mintát.  Az egyik fodros szirmot nyújtsuk meg, és fogóval kissé deformáljuk el.

 

orchidea harisnyavirág

A sima szirmokat kissé nyújtsuk el, hogy élethű legyen, és mind a virágunk mind a 6 szirmát vonjuk be sárga harisnyával, majd erősítsük a dróthoz cérnával.

 

orchidea harisnyavirág

 

A virág összeállítása

Állítsuk össze a virágunk szirmaiból. Először fogjunk egy vékony drótot, csináljunk egy hurkot fogóval a végére, melybe beleakasztjuk a porzókat. Ezeket cérnával kötözzük a drótunkhoz, majd szártakaróval rögzítsük. Elsőként a deformált, majd a fodros, végül a sima szirmokat fogassuk cérnával a dróthoz. Ha mindet hozzá erősítettük, igazgassuk el ízlésesen, majd vessünk be ismét szártakarót. Egy komplett virághoz 12 virágfejet csináljunk meg.

 

orchidea harisnyavirág

 

Levelek

Most jöjjenek a levelek. Ezek elkészítéséhez használjuk a ragasztószalagot sablonként. A módszer adott: tekerjük rá, nyújtsuk meg kicsit, borítsuk be harisnyával, erősítsük hozzá cérnával.  Ez után kissé hajlítsuk meg, hogy szép ívelt legyen. Ebből alkossunk 12 darabot.

 

orchidea harisnyavirág

 

A növény összeállítása

Már csak az utolsó lépések vannak hátra, hogy összeállítsuk a művünket.

 

orchidea harisnyavirág

A következőképp fognak felépülni a szálaink. Az 1. szál 2 bimbóból, 4 virágból és 1 levélből, a 2. 2 bimbóból és 3 virágból, a 3. pedig 5 virágból fog állni. Ezeket egy drótra szártakaróval erősítve helyezzük egymás alá.

 

orchidea harisnyavirág

Innentől pedig már abszolút a fantáziátokra van bízva, mibe és milyen formában helyezitek el az alkotásotokat.

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Nemcsak, hogy mindig megkapod az újdonságokat, de még EXKLUZÍV LEÍRÁSOKAT , tippeket & trükköket is küldünk. Iratkozz fel a következő űrlap kitöltésével!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük