Rózsaszín jácint – igazi tavaszi virág

Nehézségi szint:    

Ki ne ismerné ezt a csodás és bódító illatú, igazi tavaszi virágot? Nagyon sokan szeretik, köztük nekem is az egyik kedvencem 🙂

Szerettem volna tavasszal az étkezőasztalra tenni, de erős illata komoly migrént okoz nálam, így most itt a lehetőség, hogy az erős illat nélkül, de mégis nagyon sokáig csodálhassuk ezt a virágot. Még videós segítséget is hoztam hozzá 🙂

Nézzük meg tehát, hogyan készítsük el

Korábban már foglalkoztunk vele ITT és ITT, ma pedig egy halvány rózsaszínt hoztam, így a nyár végére.

Mikre lesz szükségünk?

Rózsaszín jácint alapanyagok
  • 2,5cm-es sablon
  • fehér és világoszöld szártakaró
  • sötétzöld harisnya
  • halvány rózsaszín harisnya
  • fehér drót
  • zöld drót
  • szárhelyettesítő
  • cérna
  • fogó
  • olló

Kezdjük!

1. lépés: Vegyük a kezünkbe a 2,5cm-es sablont, és a fehér drótból hajtsunk rá egy hurkot.  Húzzuk hosszúkásra és vékonyra, majd vonjuk be a halvány rózsaszín harisnyával. Kössük el jó alaposan cérnával, és a felesleget vágjuk le. Egy-egy virághoz összesen 6db sziromra lesz szükségünk.

A szirmokat egyesével rögzítsük jó alaposan egymáshoz, a felesleges cérnát vágjuk le. Igazgassuk őket tölcsér alakúra, a szirmokat hajlítsuk meg kifelé.

Ha kész a virág, tekerjük körbe fehér szártakaróval.

Annyi virágot készítsünk, amennyire dús virágot szeretnénk, de 22 virágra mindenképp szükségünk lesz egy szép jácinthoz.

2. lépés: Vegyük egy kb. 30cm-es zöld drótot, és lazán hajtsuk félbe, a két végét pedig tekerjük össze. Vonjuk be a zöld harisnyával, és a harisnyát kössük meg jó alaposan a cérnával. A felesleget itt is vágjuk le. Összesen 6db zöld levélre lesz szükségünk.

A jácint összeállítása

3. lépés: Vegyünk a szárhelyettesítőt, és kezdjük el felülről körbetekerni a zöld szártakaróval. A csúcsáról kezdjük el rögzíteni a kis virágokat, és szépen körbe, ahogy haladunk lefele a szártakaróval, mindig vegyünk 1-1 virágot a kezünkbe, és rögzítsük. Ernyős és dús virágzatot kell kapnunk, ha jól csináljuk, a szár nem is fog látszani.

Hajtsuk a felrögzített virágocskákat úgy, hogy egy tömör virágzatot kapjunk. A legutoljára rögzítettek nyugodtan nézhetnek kicsit lefelé. Ha végeztünk, az egész szárat vonjuk be a szártakaróval.

4. lépés: Rögzítsük a leveleket is a szárhoz, tölcsér formában, és annyira közel egymáshoz, amennyire csak tudjuk.

5. lépés: Vegyünk egy nekünk tetsző, kisebb cserepet, és tegyünk bele oázis virágrögzítő szivacsot. Szúrjuk bele a most elkészített jácintot. Ragasztózzuk be a szivacsot, és szórjuk meg apró kövekkel.

Ugye, hogy mennyire hasonlít az élő virágra?

Az ígért videós segítséget pedig itt találod:

Forrás

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük