A nagy tavaszi virágkörkép

Kint szakad a hó, kérlelhetetlenül késik a tavasz, én mégis tavaszi virágokról írok, mert már annyira várom a szikrázó napsütést és a jó időt. A kertben is csak egy árva szál hóvirág nyílik – ennyi, ami a két kutya után még életben maradt 🙂

No, sebaj, gondolatban már tavasz van, ezért nézzük is át, tavaszváró gyanánt milyen virágokat készíthetünk.

Lángvirág

Bevallom őszintén, még sosem láttam ilyen virágot, vagy – sosem tudtam, hogy ezt látom. Mindegy is, melyik.

lángvirág

Kiindulásnak én a nefelejcs leírását használnám, hiszen szinte teljesen ugyanúgy kell készíteni a két virágot. A különbség mindössze a szirmokban lelhető fel: a nefelejcs kerek szirmaival szemben a lángvirág szirmai szív alakúak.

Meténg

Amellett, hogy csodás talajtakaró és szinte kiírhatatlan, többféle méretben és színben is kapható, így csak a fantáziád szab határt a kivitelezésének.

meténg

Szintén a már említett nefelejcs készítését gondolnám kicsit tovább, és itt is a szirmokban van eltérés: a meténg szirmai kicsit trapéz alakúak.

Hóvirág

Ki ne ismerné a hóvirágot? Nem kell bemutatni senkinek.

hóvirág

A készítéséről viszont még mindig nem találtunk sem képes leírást, sem videót. Ha neked van ilyen, kérlek, mindenképp jelezd a cikk alatt hozzászólásban! 🙂

Csillagvirág

Inkább késő tavaszi, kora nyári virágnak mondanám. Apró, harang  alakú virágai hosszú száron, szép sorjában nőnek, szerényen hajtják le fejüket, bólogatva táncol a szellőben.

csillagvirág

Szerintem a jácint készítéséből lehetne kiindulni a legkönnyebben, és a szárak végi tömött bimbó elkészítésében a madártejnél már megismert módszer segíthet.

Nárcisz

Sorra készülnek a szebbnél szebb nárciszok a Harisnyavirág készítők Facebook csoportjában. Persze, tisztán látszik, már mindenki áhítja a tavaszt.

nárcisz

Több helyen is írtunk már róla itt a blogon. Készült lépésről lépésre, képes leírás is róla, de van az elkészítéséről videós segédlet is.

Kökörcsin

Ha jól körülnézünk, Magyarországon nagyrészt csak lilás kökörcsint találunk, de külföldön már nemesítettek fehér és sárga virágút is.

kökörcsin

A virág igazi szépségét nem a 6 szirom, sokkal inkább a virágközép adja. Egészen apró sárga porzókból könnyedén elkészíthető, a csúcsos közepet pedig a szárhelyettesítőből alakítsd ki.

Keleti hunyor

Ismét egy csodaszép virág, már kora tavasszal nyílik.

keleti hunyor

Szépségét nem csak a különleges virágközép, hanem a mintás szirmok is adják. Ha nekiveselkedsz a hunyor készítésének, akrilfestékre és tűecsetre mindenképp szükséged lesz. Csak profiknak ajánljuk.

Aranyeső

A gyermekkoromat idézi, Édesanyám rendszeresen szedett a közeli bokorról vesszőket, hogy nárciszokkal és sárga tulipánokkal csokorba rendezve vázába állítsa az ebédlőasztalon.

aranyeső

A virágok elkészítése roppant egyszerű, nem hangsúlyos a virágközép sem. Azonban van munka vele bőven, hiszen egy hosszú száron rengeteg apró virág található.

Jól használható hozzá a barna szárhelyettesítő és a barna szártakaró.

Magnólia, tulipánfa

Mindig ilyen csodás bokorra vágytam! Mindig lenyűgözött elegáns szépsége, hiszen kora tavasszal szinte csak virág van rajta, levél alig.

magnólia

Képes leírást is készítettünk a kivitelezéséről. Készítheted egyszínű vagy többszínű harisnyából is, fehér, rózsaszín, bordó árnyalatban.

Indás pimpó

Lenyűgözően sárga, élettel teli apró virág. Kitűnő talajtakaró, amelynek télen is zöld levelei kikandikálnak a hó alól.

Indás pimpó

Mindenképp legalább két rétegű, sárga harisnyából készítsd, és ne feledd az apró csészeleveket sem a virág alatt. Közepéhez vattát és apró porzókat használj.

Rhododendron, havasszépe

Igazi távol-keleti cserjeként a japán és kínai kertek valódi ékköve, de hazánkban is sok kertben megtalálható. Számtalan színvariációban láthatod.

rododendron

Ezt a halvány rózsaszínt kifejezetten fehér-rózsaszín harisnyából készíteném, fehér, hosszú szárú porzókkal és sötét rózsaszín akrilfestékkel. Esetleg megpróbálhatod azt is, hogy néhány virág porzója szintén sötét rózsaszín legyen, különleges szépséget kölcsönözve ennek az amúgy is királyi megjelenésű virágnak.

A bejegyzést folyamatosan bővíteni fogjuk, hogy tényleg egy valódi körképet kaphass a tavaszi virágok fajtáiról és elkészítési módjukról. Nézz vissza később is, sőt, mentsd le könyvjelzőnek!

Forrás: Edenkert.hu ; botanikaland.hu

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük