Mutatós porcsinrózsa virág készítése harisnyából

Nehézségi szint:    

A porcsinfélék családjába tartozó egynyári dísznövény szárazságtűrő képessége miatt és amiatt, hogy tápanyagban szegényebb talajon is elél népszerű virág a házi kertekben. A 10-15 cm magas dísznövény apró levelei húsosak és tűszerűek, élénk színekben pompázó virágai az elnyíló rózsavirágra emlékeztetnek. Harisnyavirágnak hogyan lehet  elkészíteni? Megmutatom!

 

A porcsinrózsa kicsi, de annál látványosabb virág. Kezdőknek nem ajánlom, csak ha sok türelemmel rendelkezel. Érdemesebb egy gyorsabban elkészíthető virággal kezdeni, mint a fantáziavirág vagy az orchidea.

Szükséges harisnyavirág kellékek

  • 2 cm-es sablon
  • zöld és sárga színű harisnya
  • cérna
  • vékony (0,5 -ös) és vastag (1-es) drótok
  • mini porzók
  • szártakaró
  • olló
  • fogó

A harisnyavirág elkészítése

1. A vékony drótot félbe vágjuk, majd a közepét háromszor egy vastag drótra tekerjük. Lehúzva a drótról egy kicsit széthúzzuk, ezáltal egy enyhén hullámos részt kapunk. Egy 2 cm-es sablonnal kört formázunk úgy, hogy a hullámos része felül,középpen legyen. Oldalán kicsit megnyomkodjuk, hogy a képen látható formát kapjuk. Sárga harisnyával duplán bevonjuk és ha elkötöttük a cérnát a szárát, körülbelül két cm-nél levágjuk a felesleges drótot. Egy porcsinrózsához 12 db szirom fog kelleni.

2. Vékony zöld drótból 5cm-es darabokat vágunk, ebből lesz a virág levele. A drótokat középről felfelé kezdve kell a szártakaróval bevonni, így felül vastagabb lesz rajta az anyag, buzogány formája lesz. Egy virághoz 7-8 db levél elkészítése szükséges.

3. Egy kisebb köteg porzót szorosan rákötözünk egy 1,0-s drótra és máris kezdhetjük a virág összeállítását.

4. Első körben 3 szirmot kötözünk a porzó köré, majd 4 db veszi körül az előző hármat és a legvégén 5 szirom kerül a helyére. A szirmokat egyesével tekerjük körbe a cérnával, mert úgy lesz tartós, ha külön vannak rögzítve. Amikor mind a 12 szirom a helyén van, készen van a virág feje. Jöhetnek a levélkéi!

5. Zöld szártakaróval bevonjuk a virágszirmokat tartó drótokat és eltakarjuk a cérnát. Lefelé haladva, körbetekerés közben rögzítjük rá a leveleket. Utolsó simításként a legalsó 5 szirom meghajlításával még élethűbbé varázsolhatjuk a harisnyavirágunkat.

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Videós segítséget itt találsz:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük