Tarisznyarák? Nem! Harisnyarák!

Nehézségi szint:    

A mai bejegyzésben nem virágot, hanem állatot fogunk készíteni, de a technika és az alapanyagok semmiben nem különböznek majd egy harisnyavirág elkészítésétől. A harisnyarák elkészítése ugyanolyan kreatív, mint egy virágé, és csak hét, egyszerű lépésből áll – lássunk is neki. 🙂

Alapanyagok

Sablon (5-ös, de ha nagyobb állatot szeretnénk készíteni, használhatunk nagyobbat is)
Harisnya (zöld)

Fehér filcanyag
Gyöngy (fekete, 2 darab)
Zöld szárhelyettesítő

Ragasztó
Cérna
Drót
Olló
Kombinált fogó

Az állat elkészítése

1) Készítsünk az 5-ös sablonnal 15 darab drótkarikát. Vonjuk be őket zöld harisnya-anyaggal. Nyújtsuk meg őket, ahogyan az a képen látható, és megkapjuk a rák testének alapját.

2) Egy zöld szárhelyettesítőre – kb 10 centiméteres – kössük fel a harisnyával bevont drótokat. A szárhelyettesítő elejére és végére 3-3 darabot egy helyre, a maradék 9 darabot elosztva a szárhelyettesítőn.

3) Hajtogassuk a 3-3 elöl és hátul lévőt legyező-alakba, a többit pedig ezekre merőlegesen, úgy, hogy egymást fedjék.

4) Fehér filcanyagból vágjunk két apró, kb. konfetti méretű darabkát. Erre ragasszuk fel a gyöngyöket, majd ezeket ragasszuk fel a legelső, harisnyával bevont drótra. Rákocskánk szeme kinyílt a nagyvilágra. 🙂

5) Zöld drótból vágjunk különböző méretűeket; 2 darab 10 centist, 6 darab 8 centist, 8 darab 6 centist. Ezek lesznek az harisnyarák lábai, tapogatói és ollói.

6) A 10 és a 8 centis darabokat a rák szeme alá kössük cérnával. A 10 centis darabokat hajlítsuk meg kétoldalt, ezek alkotják a rák ollóit, a rövidebbek pedig nézzenek előre.

7) Utolsó lépésként a 6 centiseket a szárhelyetteítő közepére illesszük, és hajlítsuk őket hullámosra, hogy megkapjuk a rák lábait. 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük