Őszi juharlevél készítése harisnyából

Nehézségi szint:    

juharlevélAmellett, hogy levele Kanada nemzeti jelképe, a juharfa igen elterjedt mind Amerikában, mind Európában, és így persze Magyarországon is. Őszi ligetekben, erdőkben sétálgatva gyakran gyönyörködhetünk a narancsszínűtől mélyvörös árnyalatúig terjedő színű juharfákban; lehullott levelét talán haza is visszük, hogy pár napig emlékeztessen az ősz múlandó szépségére. Szerencsénkre a harisnya soha nem szárad el, így ha elkészítjük a levelet, egész évben szép díszeként szolgál lakásunknak. Lássunk is neki. 🙂

Amire szükségünk lesz

Sablon (5-ös, 6-os, 8-as)
Narancs-bordó harisnya
Bordó szártakaró

Drót (aranyszínű)

Cérna
Olló
Kombinált fogó

A juharlevél elkészítése

Az aranyszínű drótot tekerjük fel egy tollra, ceruzára, vagy hasonló méretű tárgyra; bármi jó, ami éppen kéznél van. Levelünk így hullámos lesz.

Készítsünk az 5-ös sablonnal 2, a 6-os sablonnal 2, és a 8-as sablonnal 1 darab drótkarikát a hullámos drótokból, körülbelül 5 cm-es szárral. Ezek lesznek az ötágú juharlevél alapjai.

A levelet egy rétegben vonjuk be narancs-bordó harisnyával. Ha csak egyszínű harisnyánk van, akkor két rétegben vonjuk be: az első réteg legyen a bordó, a második a narancs. Nyújtsuk meg oválisra a leveleket.

A harisnya végét kössük el cérnával.

Kössük össze a száránál fogva a két közepes és a két kicsi levelet. A közepeseket kössük rá cérnával a legnagyobbra, majd a két legkisebbet a közepesekre.

Vonjuk be a szárat bordó szártakaróval, hogy elrejtsük a kilógó drótokat és cérnákat.

Ezután már csak az elrendezés marad. Legyezőszerűen hajtsuk ki a leveleket, hogy megkapjuk a levél jellegzetes formáját. A legnagyobb levél felfelé áll, a két közepes 45 fokban oldalra, a legkisebbek pedig enyhén lefelé mutatnak.

Gyönyörködjünk el kicsit az ősz szépségét felidéző juharfalevélben. 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük