Lepke orchideák színváltozatai

Nehézségi szint:    

A Phalaenopsis, vagyis a lepke orchidea a legnépszerűbb orchidea fajta, mivel a legkönnyebben tartható otthoni körülmények között az orchideák közül. A növényvilág talán legnépesebb családjából származik, amelyek számtalan hibrid változattal rendelkezik és a számuk évről évre nő.

Indonéziában és a Fülöp-szigeteken őshonos. A Phalaenopsis nemzetség közel 50 természetben előforduló fajt tartalmaz. Más orchidea fajokkal történő keresztezések nélkül is ma már több mint 30000 regisztrált fajta van.

Ebben a cikkben bemutatok néhány színváltozatot csodaszép fotókkal illusztrálva.

A szirmok színe a fehértől a sárgán át a pinkig terjed, de léteznek pettyes és finoman csíkolt változatok is.

Fehér alapú orchideák

A fehér szirmú orchideák változatos színekkel kombinálódnak. Ha orchideát szeretnénk készíteni harisnyából, gyakran a “kevesebb több” elvet érvényesítve igazán mutatós eredményt kapunk. 

Egyszerű fehér orchidea. Csupán egy kis sárga színesíti a közepét.

A közepe lehet kicsit élénkebb is. A pink bibe mutatósabb, amit ellensúlyoz a sárga csökkenése, csupán egy sárga csík díszíti a közepet.

A lila még egy kicsit erőteljesebb ezen a változaton, itt már a szirmokon is megjelenik foltokban.

Van olyan változat, amikor ciklámen színű az orchidea közepe. Ez a színkombináció nagyon mutatós messziről nézve is. Kiemelhetjük ezt a fajta eleganciáját a harisnyavirág orchideának, ha a belső szirommal megegyező színű kaspóba rakjuk.

Közelebbről megfigyelve láthatjuk, hogy a sárga is megjelenik ebben a változatban is.

A lila kiterjedhet a fehér szirmokra is, enyhén színezve az alapot.

Lila szín nagyobb felületen pöttyözve is dekorálhatja az orchideát és a közepe is teljesen ciklámenbe borulhat.

Színesebb lepke orchidea változat, amikor a lila pöttyözött rész jobban összetömörül. A belső rész pirosas színben tündököl.

Ti készítettétek! Köszönjük a fotókat 🙂

A lepke orchideának a lilás és sárgás árnyalatait egy másik bejegyzésben szeretném kielemezni, hiszen egy színen belül is nagyon sok változata létezik ennek a csodálatos virágnak.

Ha kedvet kaptál, hogy elkészítsd harisnyából, ajánlom figyelmedbe az elkészítéséről szóló bejegyzést videós segédlettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük