Magnólia

Nehézségi szint:    

Ma a tavasz egyik legfeltűnőbb, leggyönyörűbb virágát, a magnóliát hoztuk el Nektek. Virágai igazán üdítő látványt nyújtanak a kopár, hideg hónapok után. Sokan ismerhetik liliomfa, vagy tulipánfa néven, ám utóbbi téves megnevezés, egy másik növényfajtát jelöl. Most a keverten fehér, rózsaszín, pink és bíbor szirmokkal rendelkező virág harisnyából való elkészítését mutatjuk be Nektek.

Kezdésképp, itt találod az alapanyagokat, melyeket elő kell készítened az alkotáshoz:

– 0,8 mm-es drót

– 2 és 5 cm-es sablon

– fehér, rózsaszín és barna harisnya

– a szirmokhoz színben passzoló cérna

– barna és sárga szártakaró

– barna szárhelyettesítő

– porzó

– olló

– fogó

Harisnya-magnólia készítése

A megszokott módon a megalkotást a szirmokkal kezdjük. Formázd meg a drótot a nagyobb sablon segítségével, majd vond be először fehér, aztán rózsaszín harisnyával. Készíts el ebből a sziromból egy virághoz 9 darabot.

Az apró bimbót könnyedén elkészítheted drót és barna szártakaró segítségével. Pusztán vegyél egy kb. 10 centis drótot, és csinálj egy “huplit” a végére szártakaróból, majd tekerd egyszer körbe az egészet vele.

A csészelevélkékhez most fogd a kezedbe a kisebb sablont, és tekerd köré háromszor a drótot. Miután levetted a sablonról, a kisebb szárat tekerd egyszer a szirmok köré, hogy összefogasd. Fogó segítségével erősítsd, szorítsd össze, formázd meg, majd nyisd szét a szirmokat félkör alakba. Húzd rá erre a sablonra két rétegben a barna harisnyát, majd cérnával formázd és rögzítsd. Készíts ebből egy virághoz kettőt.

Ezután fogj 3 csokor porzót, vágd őket ketté, majd egy nagyobb drótot vonj be barna szártakaróval.

A most bevont dróthoz kezd el hozzáerősíteni a szirmokat cérnával, miután könnyítésképp behajlítottad az ellenkező végét.  Bizony, ez fordított technika lesz 🙂 Az első sorba 5, majd 4 szirmot fogass hozzá.

A most bevont dróthoz kezd el hozzáerősíteni a szirmokat cérnával, miután könnyítésképp behajlítottad az ellenkező végét.  Bizony, ez fordított technika lesz 🙂 Az első sorba 5, majd 4 szirmot fogass hozzá.

Készíthetsz a változatosság kedvéért kezdetleges 4-5 szirmos virágokat, melyek még nem nyíltak ki.

Most már csak a fordított technika befejezése van vissza: hajtsd át teljesen a szirmokat. A legszebb formát akkor éred el, ha az áthajlított szirmok alját összefogod a tenyeredben, és csak innentől hajtod kifelé őket.

A virág összeállításához most már csak az hiányzik, hogy a csészeleveleket a szirmok alá rögzítsd. Ezután a sötét szártakaróval takard el az illesztést, majd tekerd körbe az egész szárat. Emlékszel a barna kis bimbókra? Bizony, erre a szárra kerülnek azok is, kissé kifelé hajlítva.

Ezután vedd elő a szárhelyettesítőt, erősíts a végére és az oldalára szintén kifelé hajlítva pár bimbót a barna szártakaróval, és 1-2 virágfejet. Fogj össze több szárat, tekerd őket egymáshoz + rakj még virágot hozzá. Az összeállítás abszolut a kreativitásodra van bízva, de segítséget nyújthat a lenti videó.

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Feliratkozáshoz kérlek töltsd ki az alábbi adatokat
Ingyenes hírlevél
Megrendelés után ellenőrizd az emailedet, nézd meg a spam mappát is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük