Különleges karácsonyi asztaldísz – maradék anyagokból

A karácsonyra nem csak ajándékokkal és receptekkel készülünk, de a környezetünket is feldíszítjük. Azon gondolkodtam, hogy sokunknál rengeteg maradék anyag megmarad – legyen az drót, harisnya vagy akár kicsit félresikerült virágok – amiket kidobni sajnálunk, de felhasználni eddig nem nagyon tudtuk őket.

Ezért gondoltam egyet, és felmentem Pinterest-re. Ott pedig olyan csodákat találtam, amiket neked is látnod kell! 🙂

Ez pedig nem más, mint a lebegő csésze. Mekkora ötlet! Nem kell hozzá más, mint egy olyan csésze és csészealj – esetleg tányér, kisebb salátástál vagy tálca – , amit rakosgatsz jobbra-balra, mert kidobni sajnálod, de nem is használod már.

Ezen kívül kell maradék, erős drót, esetleg szárhelyettesítő, vagy, ahogy a videóban is látni fogod, egy villa. Valamint az elmaradhatatlan ragasztópisztoly. Mekkora koponya volt, aki azt kitalálta 🙂 No, hogy lásd, mennyire egyszerű egy ilyet elkészíteni, máris ide teszem neked a videót.

Te is láthatod, hogy egyáltalán nem nagy kaland egy ilyet elkészíteni. Én minden esetre bevonnám egy kis szártakaróval a drótot vagy a villát, hogy nehogy látszódjon.

Tipp: Igazából bármit használhatsz, amit csak kedved van. Lehet az fenyőág, izlandi moha, gömbök, műhó vagy akár magyal és csipkebogyó ág is.

Mire figyelj?

Arra mindenképp figyelj, hogy széles karimájú csészét használj, valamint az is fontos, hogy egy kicsit előrébb ragadsz meg a tányéron vagy alátéten a drótot, mint az alátét közepe. Ez azért fontos, hogy ne billenjen fel a dekor, hiszen a csésze sokkal nehezebb – általában -, mint az alátét. Utána már el tudod csalni azt az 1-2 cm-t, amennyivel előrébb ragasztod, viszont így sokkal stabilabban fog állni.

Milyen magasan legyen a csésze?

Én azt mondom, ha alátétet használsz, a szabadon álló drót akkora legyen, mint a csészealj átmérője. Ha pedig tányért használsz, lehet a tányér átmérőjűt alapul venni. Valójában csak rajtad múlik, hogy milyen magasra helyezed; olyat készíts, ami a te szemednek a legszebb.

Honnan lesz alapanyag hozzá?

Mindannyiunknál rengeteg maradék anyag van: drótdarabok, harisnyadarabkák, amiket nem dobnánk ki, “Jó lesz még valamire…” felkiáltással évekig őrizgetjük őket. No, most itt a remek alkalom ezekből felhasználni.

Biztos vagyok benne, hogy már a könyöködön jön ki a mikulásvirág készítése, mégis azt mondom, a maradék piros és zöld harisnyádat használd most el, megint csak mikulásvirághoz. De! Ez lehet egészen pici, hiszen a csészéhez kell igazítanod a méretét.

De felhasználhatod az adventi koszorú készítésekor megmaradt apró fenyőág darabkákat, toboz darabkákat, sőt, ha szeretnéd, most elhasználhatod a megmaradt karácsonyi csomagoló anyag maradékokat is. Készíts egészen pici, pl. 2 x 2 x 2 cm-es dobozkákat akár egy cipősdobozból és vond be őket a maradék csomagolópapírral, szalaggal.

Most pedig nézzük, miből inspirálódhatsz!

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze

karácsonyi asztaldísz

Karácsonyi lebegő csésze

Karácsonyi lebegő csésze
Képek forrása: Pinterest

Melyik tetszik a legjobban? Vagy van más elképzelésed, ötleted? Valósítsd meg, és töltsd fel a Harisnyavirág készítők csoportunkba!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük