Hortenzia harisnyából

Nehézségi szint:    

Még nem vagy elkésve, ha karácsonyra harisnyavirágot szeretnél adni – én is tegnap álltam csak neki 3 virág elkészítésének 🙂 Igen, az idő sürget, de ha jól választasz virágot, még van időd elkészíteni.

Mára a hortenziát hoztam, mert nagyon mutatós, és sokkal különlegesebb, mint az orchidea például.

Nézzük, mikre lesz szükséged:

3 cm-es sablonra a szirmokhoz

ezüst vagy rózsaszín 0,8 mm-es drótra a szirmokhoz

zöld 1 mm-es drótra a levelekhez

rózsaszín-fehér színátmenetes harisnyára a szirmokhoz

zöld harisnyára a levelekhez

piros bibére

fehér és zöld cérnára

szárhelyettesítőre, világos- és sötétzöld szártakaróra

fogóra, ollóra

Fogjunk is neki gyorsan!

1. lépés: A szirmok

A 3 cm-es sablonnal készítsd el a szirmokhoz való hurkot. A drótot hajtsd rá a sablonra, a fogóval jól húzd meg, és úgy vágd le, hogy maradjon rajta egy kb. 3-4 cm-es szár. A harisnyával úgy vond be, hogy a fehér színátmenet a szirom – és így a hurok – külső szélére kerüljön.

Kösd el jó szorosan a cérnával, a felesleges harisnyát és cérnát most is vágd le.

1 db virághoz készíts 5 db szirmot

2. lépés: A virág összeállítása

Felezd meg a piros bibe szárát, és erősítsd hozzá egy sziromhoz úgy, hogy éppen csak látszódjon a bibe piros feje. Tekerd körbe a fehér cérnával őket, majd rögzítsd hozzá a többi szirmot is.

Úgy igazgasd a szirmokat, hogy az egyik szirom mindig félig takarja a másikat. Erősítsd össze az egész virágot jó szorosan cérnával, Ha ezzel megvagy, fordítsd a virágot lefelé, és fogd az egyik szirmot a hüvelykujjad és a mutatóujjad közé, és laza, de határozott mozdulatokkal hajlítsd meg a szirmot, a virág közepe felé.

Ezután vond be a virág szárát világoszöld szártakaróval.

Mivel leggyakrabban félgömb vagy gömb alakú virágzata vagy, így eszméletlen sok kis apró virágra lesz szükséged, de ne ijedj meg ettől, hiszen, mint láttad, roppant egyszerű elkészíteni.

3. lépés: A levelek

Fogd a zöld 1,2 mm-es drótot, és egy kb. 30-35 cm-es darabot vágj le belőle. Hajlítsd félbe, és tekerd össze a drót két végét. Ezután egy kb. 16-18 cm-es, szintén zöld drót végére hajts a fogóval egy pici hurkot, és az erősítsd az előbb elkészített hurok tetejéhez, a szárukat pedig tekerd össze.

Vond be a zöld harisnyával, és kösd el a zöld cérnával. A felesleges harisnyát és cérnát vágd le. A levél szárát vond be sötétzöld szártakaróval.

Ha 4 db levelet készítesz, már megvagy, az már elég lesz a virághoz.

4. lépés: A növény összeállítása

Fogd a szárhelyettesítőt, és a végére erősíts a szártakaróval egy virágocskát. Jöhetnek sorba a többi virágok, arra azonban figyelj, hogy a lehető legkevesebb helyet hagyd köztük. Ettől lesz szép tömött a virágzat.

Ha minden virágocskát felrögzítettél, akkor már csak a levelek vannak vissza.

Ezeket a szár aljához erősítsd, szorosan egymás mellé. Ha ez is megvan, fogd a kezedbe a leveleket, és hajlítsd őket kifelé, ívesen.

Most már csak egy kaspóra vagy cserépre van szükséged, benne barna oázissal és mondjuk egy kis zöld mohával. Beleszúrod a virágot, ha akarod, becsomagolod vagy csak beleteszed egy ajándékzacsiba, és várod a boldog mosolyt 🙂

Nyilván most is van hozzá videós segítség, erre tessék:

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük