Kaktusz harisnyából, lépésről lépésre, videóval

Nehézségi szint:    

A mai nap egy kaktusz harisnyavirágot fogunk elkészíteni.  Egy előző bejegyzésben már készítettünk kaktuszt, viszont most egy sárga virágos csodát fogunk megalkotni.

Alapanyagok, amire szükségünk lesz:

 • 0,6-os arany/sárgaréz drót
 • 0,8-as zöld drót
 • zöld és sárga harisnya
 • 2 cm-es és 7 cm-es sablon
 • zöld és sárga cérna
 • mini vagy 1 mm-es illetve 2 mm vagy 3 mm-es sárga porzók
 • zöld szártakaró szalag
 • tömővatta
 • olló
 • csipesz
 • fogó
 • virágcserép, tűzőhab, homok vagy kavicsok

Elkészítés

1. lépés: A virág megformázása

Négy virágot készítünk, így a következő lépéseket ismételjük meg.

Vegyünk a kezünkbe egy arany vagy sárgaréz színű,nagyjából 30 cm-es drótot, majd a 2 cm-es sablonon 5-ször tekerjük körbe. A megmaradt drótot vágjuk le fogóval. Tekerjük meg a drótot egyszer, hogy rögzítsük a formát, majd húzzuk le a sablonról és a bal oldali szálat vezessük át a kialakult körön. Tekerjük meg a szálat, hogy rendesen rögzítsük. A száránál nyomjuk be mindkét oldalon egy kicsit, kialakítva ezzel a sziromformát.

Összenyomva oldalról a drótkarikákat, alakítsuk ki a szirmok formáját és hajtogassuk szét őket.
A sárga színű harisnyával vonjuk be (a harisnya fajtánktól függ, hogy elég e egyrétegben, vagy duplán kell) A sárga cérna segítségével körbe tekerjük a száron a forma alatt a harisnyát, majd minden egyes sziromnál áthúzzuk, a száron körbe tekerjük és megkötjük. Egy virághoz 3 db ilyen 5 sziromból álló minivirágot készítünk. 

Elkészítjük a bibét.
A nagyobb porzókat duplán hajtjuk és fehér cérnával körbetekerve a szárukon rögzítjük. Majd a kisebbeket hozzá kötjük. Figyeljünk rá, hogy a külső porzók kiljebb álljanak a közepéhez képest.

Az elkészült bibét hozzákötjük az egyik sziromköteghez, majd sorban a másik kettő sziromköteget is rögzítjük középre fogva a porzókat.

A drótot vágjuk le egyformára és zöld szártakaróval vonjuk be a szárat.

Ugyanígy készítsük el a többi virágot. Természetesen ízlés kérdése, hogy mennyi virágot szeretnél a kaktuszra, most mi négyet készítünk.2. lépés: A kaktusz törzsének elkészítése


Ezután hajlítsuk rá a drótokat a sablonra, és újfent tekerjük össze őket. Majd vegyük le a sablonról az elkészült hurkot, és nyissuk szét a drótokat úgy, hogy minden szál külön legyen, és nagyjából egy gömböt formázzanak. Igazgassuk el őket a még tökéletesebb eredményhez.

Vegyünk a kezünkbe 8 db zöld drótot és az egyik végüknél tekerjük össze őket. A 7 cm-es sablon segítségével készítsünk karikát belőle. A sablon alatt tekerjük meg a drótot. Így egy több drótból álló karikát kapunk. A rövidebb végénél vágjunk le a drótból, ehhez rögzítjük majd a virágokat. Húzzuk szét a drótszálakat nagyjából egyforma távolságra, hogy gömb formát kapjunk.

A virágokat beleillesztjük a törzs formájába.
Beletűzzük a gömb egyik nyílásába és egy zöld cérna segítségével rögzítjük a tetején kiálló dróthoz.
A másik 3 virággal ezt a folyamatot megismételjük, ügyelve arra, hogy a virágokat egymáshoz is kössük. A virágok szárait vonjuk be szártakaróval.

A virágokon keresztül húzzuk rá a zöld harisnyát addig, hogy az alján meg tudjuk majd kötni. Rögzítsük cérnával a virágok alatt a harisnyát.

Tömővattával töltsük meg alulról a formát, majd a zöld cérnával erősen kössük meg. A felesleget vágjuk le.A virágokon maradt zöld harisnyát hajtsuk le a törzsre és végül azt is megkötjük.

Ahhoz, hogy a végleges formát megkapjuk, a zöld cérnát rá kell feszítsük a drótok között a harisnyára, hogy az behúzza a harisnyát. Ennek a módját nézzük meg a videón.

Végül csomózzuk meg a cérnát és vágjuk el, a szárat pedig tekerjük be zöld szártakaróval. A szárat ne vágjuk le, hiszen ez fogja a cserépben tartani.

 

 

A fehér cérnával készíthetjük el a tüskéket. Tűbe fűzve szúrjuk át a drót alatt, vágjuk le és kössük meg. Tetszőleges menniyóóyiségben ismételjük ezt meg. A végén vágjuk le egyformára a kis tüskéinket.

3. lépés: Összeállítás

A kaktuszt szúrjuk a tűzőhabba, amire előtte homokot vagy apró kavicsokat ragasztottunk. Ezután helyezzük bele az általunk kiválasztott mutatós cserépbe.

Készen is vagyunk! 🙂

Videó az elkészítésről:

Jó munkát!

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük