Élethű királyliliom

Nehézségi szint:    

Mit nekünk zord tél, szeles idő és eső? Mi akkor is nyári virágot készítünk! Téli virágból amúgy sincs sokféle 🙂

Ma ismét egy nagy kedvencemet hoztam: ez pedig a királyliliom. A videóból meg fogod látni, hogy nem bonyolult az elkészítése, de ha kellő időt szánsz a festésre, a szirmok elrendezgetésére és az összeállításra, szinte megszólalásig hasonlítani fog az eredetire.

Nekem nagy kedvencem, szerintem gyönyörű: elegáns, karcsú és a maga egyszerűségében szép.

királyliliom

Nem véletlen már a neve sem, hiszen akár 1,5 méteres magasságával mindenképp a liliomok királya. Általában fehérben és rózsaszínben találjuk meg a kertekben, illata édeskés, de szobában erős lehet. Levelei egész hosszúkásak, lándzsa alakúak,

Most pedig nézzük, mikre lesz szükséged:

8 cm-es és 6 cm-es sablon

rózsaszín, fehér és zöld drótok

világos rózsaszín, fehér, zöld harisnya, és fehér-zöld csíkos harisnya

1 db liliombibe, 6 db liliomporzó

sárga, rózsaszín akrilfesték (esetleg még zöld is), sötét rózsaszín filctoll, 2 db ecset

zöld szártakaró, szárhelyettesítő

zöld és rózsaszín cérna

vatta

olló

Készítsük is el!

1. lépés: A szirmok elkészítése

Egyáltalán nem bonyolult, hidd el. A 8 cm-es sablonra hurkot formálunk a rózsaszín drótból, és a közepénél a filctoll segítségével megnyújtjuk. Ezután fogunk egy újabb szál drótot, és a szirom végénél a már elkészült vázhoz erősítjük, majd a maradékot a szirom vázának szárához erősítjük.

Ezután bevonjuk a világos rózsaszín harisnyával, megkötjük rózsaszín cérnával és a felesleges harisnyát levágjuk. Szerintem készíthető fehér harisnyával is, csak akkor sok festék fog kelleni, hogy ezeket a színeket visszakapjuk.

Most ugrik a majom a vízbe: fogjuk az egyik ecsetet, és finoman belemártjuk a festékbe, majd laza, könnyed mozdulatokkal a szirom szárához tesszük, és egész lágyan megfestjük a szirmot. Az ecsetet a szirom vége felé húzzuk.

Ezután vehetjük a zöld festéket is, és mintegy keretet húzva a sárga belső köré, megfestjük zölddel is a harisnyát.  Figyelem! Ez a videóban nincs benne, de az igazi liliomban van zöld is! Ezután a másik ecsetet vesszük a kezünkbe (ez legyen szélesebb, laposabb, mint az előző), és a rózsaszín festékbe mártjuk, majd a szirom szélével kb. párhuzamosan kezdjük húzni az ecsetet. Mint a képen is látható, sokkal sötétebb a szirom belső része, mint a széle, így nyugodtan tehetünk rá több festéket is.

Most pedig jön a filctoll. Egészen apró, de sűrű pöttyöket csinálunk vele, kb. a szirom alsó kétharmadában.

Tegyük félre, hagyjuk száradni.

Készítsünk belőle még 6 db-ot, mindig folyamatosan készítsük és fessük, díszítsük, hiszen a festéknek, bár gyorsan szárad, akkor is száradnia kell.

2. lépés: A levelek

Semmi fakszni, vesszük a 6 cm-es sablont, és egyszerű hurkot készítünk. Meghúzzuk a tetejét olyan hegyesre, amennyire csak tudjuk, majd bevonjuk méregzöld harisnyával. Elkötjük zöld cérnával, és a felesleget levágjuk.

3. lépés: A bimbó

Ehhez fogunk 3 szál zöld drótot, és kb. középen összetekerjük őket. Az összeillesztéshez jó nagy adag vattát teszünk, és három irányban visszahajtjuk rá a drót szárait. Ezután bevonjuk fehér harisnyával, elkötjük cérnával (mindegy, milyen színű, nem fog látszani), és a felesleges harisnyát levágjuk.

A bimbó tetejét egész sötét rózsaszínre festjük. Ezután fogjuk a fehér-zöld csíkos harisnyát, és a bimbó csúcsához illesztjük a fehér csíkot úgy, hogy két oldalt a zöld rész olyan mintát adjon, mintha a csészelevél lenne. Ezután ezt is elkötjük a zöld cérnával, a felesleget pedig levágjuk.

4. lépés: Összeállítás

A kezünkbe vesszük a bimbót és a porzókat, és egy szárhelyettesítőhöz rögzítjük őket cérnával. Ezután veszünk 1db szirmot, és a szárhoz erősítjük, majd a következőt, majd a következőt. A három szirom nagyjából 120 fokos szöget zárjon be egymással. Oda, ahol két szirom széle találkozik, oda erősítjük a másik három szirmot is. Ezzel kész a virág összeállítása.

A lényeg azonban most jön: a szirmok széleit, a töveknél szélesebbre húzzuk, és a végüket egészen visszahajtjuk, hogy megadják a természetes ívet, és még élethűbb legyen a virágunk.

Ezután fogjuk a leveleket és a bimbót is, és szépen körben felerősítjük őket a szárra.

Készen is vagyunk!

Mutasd meg, milyen lett, nagyon-nagyon kíváncsi vagyok rá! Akár itt hozzászólásban, akár a Facebook oldalunkon vagy a Facebook csoportunkban!

A videó itt látható:

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük