Egyszerű kamilla harisnyavirág

Nehézségi szint:    

Mindenki ismeri a kamillát, hiszen egyszerű, bájos és rendkívüli gyógynövény. Kiváló pihentető tea főzhető belőle, de a gyulladásokat kezelésére is kiváló a teája. Ha kamillás vízzel mosod meg a hajad, extra fényt kölcsönöz neki.

Mivel mindenki elkezdi valahol, ezért most a kezdőknek hoztam egy egyszerű leírást. Íme.

Mikre is lesz szükséged:

kamilla harisnyavirág

1,5 cm-es sablon

fehér harisnya és sárga harisnya

0,65 mm-es fehér drót a szirmokhoz

0,9 mm-es zöld drót a szárhoz

fehér cérna

vatta

szártakaró

előre elkészített levelek

olló, fogó

Kezdjünk is neki!

1. lépés: A szirmok drótvázának elkészítése

kamilla harisnyavirág

A szirmok elkészítéséhez vedd a kezedbe a sablont, és alakíts ki a 0,65 mm-es drótból egy hurkot a segítségével – magyarul, tekerd körbe a sablont a dróttal. A hurok két végét a fogóval tekerd össze, és a dróton 2-3 cm hosszan hagyj szárat. Húzd meg egy kicsit oválisra a hurkot. Ha az segít a kialakításában, nyugodtan keress egy képet a neten erről a virágról 😉

Készíts ilyen hurokból legalább 7 db-ot, de minél többet készítesz, annál szebb lesz. Azért túlzásba se ess, mert nehéz lesz őket majd rögzíteni. 15 db bőven elég lesz.

2. lépés: A hurkokat vonjuk be harisnyával

kamilla harisnyavirág

Vedd a kezedbe a fehér harisnyát és fogd a mutató- és a hüvelykujjad közé az előbb elkészített egyik hurkot. Fogd hozzá ugyanúgy a harisnyát, és vond be vele. A szirmok száránál nyilván vastagabb lesz, de ez teljesen jó így. Ha eligazgattad úgy, hogy sehol nem gyűrődik – kivéve nyilván a száránál -, akkor vedd kezedbe a cérnát, és jó alaposan tekerd körbe vele a szirom szárán a harisnyát. Készíts csomót a cérnából, a felesleges harisnyát és cérnát pedig vágd le az ollóval. Minél közelebb sikerül elvágnod a dróthoz, tehát minél kevesebb felesleg marad, annál jobb, mert annál könnyebb lesz a szirmokat a virág közepéhez rögzítened. Nem kell félned attól, hogy a harisnya kibújik a rögzítés alól, a cérna jó szorosan tartja.

3. lépés: A virág közepe

kamilla harisnyavirág

Vágj egy olyan hosszú darab zöld drótot, amilyen magas virágot szeretnél. A végét a fogóval hajtsd meg visszahajlóra. Ezután a visszahajtott részre tegyél egy kis adag vattát, és szorosan gyúrd össze – mintha csak fasírtot csinálnál 🙂 Kb. 1-1,5 cm-esre próbáld csinálni. Ha ez megvan, ezt is borítsd be, de ezúttal sárga harisnyával. Ha esetleg úgy látod, hogy nem elég sárga – tehát átlátszik a vatta – semmi gond, nyugodtan tegyél rá még egy réteg sárga harisnyát.

Az előbb ismertetett módszerrel rögzítsd a cérnával, és vágd le a feleslegeket.

4. lépés: A virág összeállítása

A virág közepéhez kezd el rögzíteni a szirmokat ugyanúgy cérnával, ahogy eddig.

kamilla harisnyavirág

5. lépés: A virág befejezése

kamilla harisnyavirág

Most a szártakaró és a kész levelek következnek. A szártakaróval tekerd körbe a virág alatt az összes rögzítést, hogy ne látszódjanak. Utána folytasd a tekerést, és tekerd körbe a virág szárát is. Hiába zöld a drót, így még szebb, egységesebb eredményt fogsz kapni. Most következhetnek a levelek is.

A rögzítést úgy tudod megoldani, hogy egyszerűen csak a zöld szárhoz fogod a levelek szárát, és körbetekered a két szárat a zöld szártakaróval. Ez a vékony, önmagához jól tapadó szalag szorosan fogja rögzíteni a leveleket a szárhoz.

Végezetül csodáld meg a kész munkád 🙂

kamilla harisnyavirág

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Forrás: mynylonflowers.blogspot.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük