Difficulty level not set for this Post

A harisnyavirágoknál a harisnya mellett a drótnak van a legnagyobb szerepe. Annyi féle drótot lehet kapni, melyiket válasszuk?

Alumínium vagy inkább fém? 0,4 mm? 1 mm? 2 mm? Mi a különbség? Milyet használjunk a levélnek és milyet a virágsziromhoz? Minden virághoz ugyanolyan vastagat használunk? Milyen színű legyen? Megegyező színű legyen a harisnyával, vagy épp ellenkezőleg, kontrasztot alkosson?

A boltokban alumínium és fém drótokat is lehet kapni. Az alumínium drót puhább, könnyebben formázható, mint a fém. A fémet használva kecsesebb lesz a virág.

Ha alumíniumot használunk, akkor a 0,8-1 mm a leginkább megfelelő. A fém drót keménysége miatt a 0,4 – 0,6 mm már megfelelő tartást biztosít a szirmoknak, leveleknek.

A legjobb megoldás mégis a virágkötészetben alkalmazott vágott vasdrótok, amelyek megannyi színben kaphatóak. Különböző vastagságúak állnak rendelkezésre, általában a 0,6 – 0,8 és a 1 mm-est használunk.

A másik fajta, amit a virágok szára helyettesítőjeként használunk az a virágkötő drót, vagy ahogy sok helyen találkozhatsz vele, a szárhelyettesítő drót. Ezek papírral bevont drótok, amelynek vastagságát G-vel, vagyis a gauge számmal jelölik. Minél kisebb a G, annál vastagabb a drót. Fehér és zöld színben kaphatóak.

18G -28G-ig találkozhatunk vele.

Itt egy kis méret felsorolás, mihez milyen vastagságút használunk:

Virágszárak: 18G – 20G
Nagy méretű, nehéz szirmok, levelek: 22 – 24G
Közepes méretű szirmok, levelek: 26G
Kis méretű szirmok, levelek: 28G

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Szeretnéd látni, mit készítenek más virágkészítők? Lájkold a Facebook oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

[mc4wp_form id=”1444″]

Szólj hozzá!

hozzászólás