Alapanyagok, kellékek 5. – Sablonok

Nehézségi szint:    

A harisnyavirág készítésnek egyik alap eleme a sablon.

A sablon az, ami segítségével egyforma méretű drótkarikákat tudunk készíteni a szirmoknak, leveleknek.

Különböző sablonokat használunk a harisnyavirág készítéséhez. A legfontosabb az alapsablon, de használhatunk különböző levélsablonokat, virágsablonokat.

Alapsablon

alap sablon harisnyavirághoz

Az alapsablon különböző átmérőjű köralakú műanyag, amelynek segítségével elkészíthetjük a harisnyavirágunk virágait és leveleit. A dróttal körbetekerjük, amint körbeértünk egy fogó segítségével megtekerjük a drót végét, így megkapjuk a megfelelő méretű karikánkat.

Ezeket a sablonokat számokkal jelöljük, mint például: #5. Ez a szám magának a karikának az átmérőjét jelöli centiméterben, ebben az esetben az 5 centiméteres sablont. (tipp: ha az oldalára alkoholos filccel ráírod, hogy mekkora a sablon, akkor nem húzod az időt a sablon méricskéléssel minden alkalommal  😉 )

Kezdő harisnyavirág készítők helyettesíthetik ezeket a sablonokat különböző átmérőjű kupakokkal, üvegekkel, flakonokkal, de későbbiekben tanácsoljuk a sablon megvételét, mivel megkönnyíti, meggyorsítja a munkát.

Levél- és virágsablonok

levélsablon harisnyavirághoz

Különböző levél- és virágszirom sablonokat lehet kapni. Ezekkel rendkívül meggyorsul a virágkészítés, szép egyforma méretű és hajlítású leveleket, szirmokat tudunk készíteni.

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Gyere a Harisnyavirág készítők Facebook csoportunkba, ahol bátran felteheted a kérdéseidet.

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág? Akkor iratkozz fel a blogértesítőre, hogy elsőként értesülj az újságokról!

2 thoughts on “Alapanyagok, kellékek 5. – Sablonok

  1. Érdeklődnék sablonokat hol tudnék vásárolni online vagy esetleg Nyiregyházán?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük