Így készíts rózsát zsenília dróttal

Nehézségi szint:    

 

A visszajelzések alapján az előző heti zsenília drótból készült orchidea elnyerte a tetszéseteket, ezért úgy döntöttem, további virágokat mutatok be Nektek a kis szőrős drót használatával. Találtam is az interneten egy szuper kis videót, melyben ezt az alapanyagot használják egy harisnyarózsához, a végeredmény pedig…

 

Szerintem mesés. De nézd meg magad! 🙂

 

Egyébként: Ha további leírásokat szeretnél olvasni az egyik legkedveltebb virágunkkal kapcsolatban, kattints a Kategóriák között a Rózsákra.

 

Most viszont ez a zseníliadrót alapú változat van a középpontban. 🙂

 

Hogy milyen alapanyagokra van szükséged?

sötétzöld és rózsaszín színű harisnya

– sablonkészlet

cérna

0,8 mm-es drót

fehér és zöld zsenília drót

zöld színű szártakaró

szárhelyettesítő vagy vastagabb drót

hungarocell rózsabimbó

olló

fogó

 

Most pedig láss is neki! 🙂

 

zsenília rózsa

 

Először is készítsd el a szirmokat. Ehhez az 5 cm-es sablonra, drótra és zsenília drótra lesz szükséged. A zseníliadrótot tekerd fel a sablonra, a szárát közel a sziromhoz vágd le, majd a közepébe erősít egy sima drótot, hogy jobban tartson. Ez a drót lesz egyben a szirom 3-4 centis szára is. Vond be harisnyával a formát és íveld félkör alakúra.

 

 

zsenília rózsa

 

A kisebb, 4 cm-es sablonnal készíts el három kicsi szirmot is. Ezek közepébe nem kell drót, maradhat egy kis zsenília szár és ívelni sem szükséges.

 

 

zsenília rózsa

 

A leveleket egy részét ugyanazon az elven készítsd, mint a nagyobb szirmokat, csak 3 cm-es sablonnal, zöld zsenília dróttal és harisnyával. Hagyj rá 10 centis szárat, a képen látható módon rögzítsd egymás mellé a hármat szártakaróval, majd íveld. Ebből összesen 12 darabra van szükséged egy virághoz.

 

 

zsenília rózsa

 

A másik levélke ugyanígy készül, csak hegyesebb változatban és középső drót néljül  Ezekből 5 darabot készíts.

 

 

zsenília rózsa

 

Most pedig jöjjön az utolsó elem, a hungarocell bimbó, melyet egy szárhelyettesítőre való szúrás után szintén rózsaszín harisnyával kell bevonni.

 

 

zsenília rózsazsenília rózsa

 

A virágunk összeállítását itt kezdjük el. A sima szirmokat szépen egymás után a bimbó köré tekerjük úgy, hogy az érintkezéseknél fedjük az előzőt, majd cérnával rögzítjük.

 

zsenília rózsa

 

Ezután jöjjenek a szirmok, melyek közepét drót erősíti. Az első sorba 3, kissé elcsúsztatva egymástól, majd 4, végül pedig az utolsó 5 darab.

 

 

zsenília rózsa

 

A virágfej alatt tekerd párszor körbe maradék harisnyával a virágodat, hogy szép formát kapj, majd kezd el szépen egyesével, közvetlenül a fej alá erősíteni a hegyes leveleket. Ezután már csak szártakaróval hozzá kell fogasd a levélcsokrot.

 

 

 

zsenília rózsazsenília rózsa

 

Az igazi formázás most következik, hogy egyben látod a virágot. A sziromsorokat nyisd szét egymástól, a külsőket hajtsd csúcsosra kifelé, a középső sort pedig kissé tördeld meg.

 

 

 

Hogy tetszik? 🙂

 

Ezúttal Ploy andpoom videóját vettem alapul, melyet itt találsz!

 

Ha rávetted magad az elkészítésre, szívesen látnánk a végeredményt a Facebook csoportban, vagy akár emailben is elküldheted Nekünk! 🙂

 

Alapanyagra van szükséged? Keresd a Harisnyavirág webáruházat!

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Nemcsak, hogy mindig megkapod az újdonságokat, de még EXKLUZÍV LEÍRÁSOKAT , tippeket & trükköket is küldünk. Iratkozz fel a jobb oldalon található űrlap kitöltésével!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, akciókról? 

Iratkozz Fel a hírlevélre!

Így Te lesz az első, aki értesül az új termékekről, az árakciókról, az ajándékokról, új blogbejegyzésekről és tippeket, ötleteket adunk.

Név*
Email*
Email még egyszer*
Milyen szinten vagy a harisnyavirág készítésben?*
ellenőrző kód:

Hibátlan ez a bejegyzés?

Igen Nem
×

Mit tudsz ajánlani?

×

Köszönöm a visszajelzésed!

Iratkozz fel a hírlevélre is további ötletekért.

Az alábbi felületeken is megtalálsz:

Facebook Pinterest

Szólj hozzá!

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük