Üveg és harisnya

A minap új borospohár-készletre tettem szert, tehát el kellett gondolkodjak, mitévő legyek a régiekkel. Így jött az ötlet..

Természetesen most is a harisnyavirág dekoráció volt, ami elsőként eszembejutott.

Szeretném megmutatni Nektek, mi mindent találtam az interneten. A lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok, mint mindig, most is teljes mértékben a fantáziánkra van bízva.

Lehet bármilyen forma, díszíthető festéssel, kövekkel, csillámmal, gyöngyökkel, izzósorral…

üvegüvegüveg

Az alapötlet ugye a borospohár volt. Hasonlót képzeltem el, mint amit a 2. képen láthatsz: apró gyöngyökkel feltölteni a poharat, majd harisnyarózsákat tűzdelni bele és fátyolkával sűríteni. De az oázisok, a mohák, a bogyós ágacskák és a dekorháncsok is segítségedre lehetnek a díszítésben. Szerintem a harmadik képen lévő lótusz is nagyon jól néz ki ebben az öblös pohárban.

üvegüvegüveg

üvegüvegüveg

Viszont ha nagyobb teret szeretnénk kitölteni, használjunk inkább alapnak kisebb-nagyobb üveg vázákat, melyeken belül a különböző fajta virágok kombinálva szuperül mutatnak. Például az a kálaorchidea kombó nekem nagyon elnyerte a tetszésemet.

üvegüveg

A harisnyavirágok mellett a gyertyák számomra a dekorációk alapjai. (Persze csak óvatosan, figyelve a tűzvédelemre!) Egy üveggömbe helyezett gyertya nyugalmat sugárzó díszítőelem lehet a lakásban, otthonosabbá téve azt.

üvegüveg

És ha már gyertya… Nagyszerű ötlet lámpásokat harisnyavirággal feltölteni és körülvenni, fantasztikusan néznek ki – én biztos, hogy csinálok egy ilyet a közeljövőben! 🙂

üveg

Korábban már írtunk Nektek egy pár bejegyzést a blogon a LED világítással megspékelt harisnyavirágokról. Érdemes még eggyel emelni a szintet és üvegvázába helyezni ezeket.

üveg

Gondoltad volna, hogy egy kiégett izzó üvegburkolata is lehet a dekorációnk alapja? Csak egy kevés madzag, pár szál harisnyavirág és máris lógathatod ízlésed szerint bárhova a lakásban!

üveg

Az üvegek sorát folytatva érdemes megemlíteni, hogy nem csak belülről, hanem kívülről is lehet díszíteni harisnyavirággal például egy befőttes üveget. Csak egy ragasztópisztolyra van szükséged hozzá, hogy rögzíteni tudd rajta a harisnyavirágokat, kövecskéket és szalagokat. Ugye mennyivel jobban néznek ki, mint csupaszon? 🙂

üvegüvegüveg

Ha kicsit még emelni szeretnéd a szintet, építs tornyot a harisnyavirágokkal, gyertyákkal, díszkövekkel telepakolt üveggömbökből. Hidd el, megéri a belefektetett időt és energiát! 🙂

üvegüvegüveg

Tökéletes esküvői dekoráció készíthető a harisnyavirág-üveg kombójából. Az első, képkeretes megoldás nagyon megmelengette a szívemet! 🙂 Az utóbbi években pedig egyre népszerűbbé válnak a Szépség és a szörnyeteg című meséből ismert üveg alá rejtett rózsák, ezek is csodásan mutatnak harisnyából.

üveg

Végezetül pedig szeretném felhívni a figyelmeteket nemcsak a borospoharakra, hanem a borosüvegekre is. Szuperül festhetőek, szalagokkal díszíthetőek és végül varázslatos dekoráció és ajándék készülhet belőlük!

És ha ez nem lenne elég: hoztam Nektek egy szuper videót is, melyben egy aprócska üvegbe kerül harisnyavirág. Érdemes végignézni! 🙂

Elakadtál? Nem tudod, milyen virágot készíts? Látogasd meg Pinterest oldalunkat!

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Új bejegyzés, új technika, új virág?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük